Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Автор:
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш. 

Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния дневен ред е обявено, че ще се обсъждат въпроси от „спешен порядък“.

Без предварително да е посочена конкретна тема, вероятно става дума субсидиите по временна рамка на ЕС за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна, известна още като "украинската помощ". Земеделските производители можеха да кандидатстват за нея до 9 април, а очакването бе да има плащане до 22 април.

Помощта е сред проблемите, които наложиха рокадата в земеделското министерство. Кирил Вътев, който бе част от последния редовен кабинет, подаде оставка. Указът за смяната му с Георги Тахов бе публикуван вчера в „Държавен вестник“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Оставиха в ареста 45-годишен мъж, нанесъл побой на жена

Съдът в Перник остави в ареста 45- годишен мъж, нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Поредният случай на домашно насилие е от 7 август, а драмата се е разиграла пред очите на бебето им. Вследствие на нанесения й побой на пострадалата е била причинена лека телесна повреда.Събрани са и са анализирани свидетелските показания,..

публикувано на 13.08.24 в 13:03

Част от пернишки квартали са без топла вода

Част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино” са без топла вода. Топлоподаването е спряно до 31 август заради годишен планов ремонт на топлопроводна магистрала Север. Засегнати от профилактиката са живущите в 59 многофамилни жилищни сгради, намиращи се на север от бул. „Ю. Гагарин”.  Без топла вода са също две детски градини, три училища, филиалът на..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42
Венцислав Алексов - регионален говорител на МВР в Перник

Акция "Да спасим пешеходец“ се проведе в Пернишко

62- ма пешеходци и 72- ма шофьори са глобени по време на акция „Да спасим пешеходец“, проведена в Пернишко в периода от 5 до 9 август, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник. Специализираната полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на..

публикувано на 13.08.24 в 11:36
Боряна Калейн с букета от министър Глушков.

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво направих

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Игрите в Париж Боряна Калейн се завърна в София след полунощ. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:26

Пръскат срещу хлебарки в Перник

В Перник започва поетапна обработка срещу хлебарки. Ще се работи през нощта, като ще бъдат третирани канализационните шахти в централната част на града. Екипите ще работят от 23.30 ч. на 14 август до 07.00ч. на 15 август и от 23.30ч. на 15 август до 07.00ч. на 16 август. Ще бъде използван препарат, одобрен от Министерството на здравеопазването. При..

публикувано на 13.08.24 в 11:16

В сутрешната прохлада: Поход по екопътека „Кръста“ в Благоевград

Благоевградчани от различни възрасти тази сутрин се включиха в инициативата „Активни в Благоевград“ – поход  под наименованието „Заедно до Кръста“. Любители на природата и активния начин на живот,  както и спортисти от боксов клуб „Тайсън“- Благоевград тръгнаха от площад  „Народни будители“ при Регионалния исторически музей  в поход по екопътека..

публикувано на 13.08.24 в 11:05