Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ предприема мерки за укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в  платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма" при 16-ти км само в изпреварващата лента. АПИ предприе незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена  направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се,че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се  изпълнят в настоящия строителен сезон.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дупнишкото село Бистрица отива на избори

Дупнишкото село Бистрица отива на избори, след като Общинската избирателна комисия отстрани от длъжност действащия кмет.  Пълномощията на Христо Христов са прекратени предсрочно. Причината е установена несъвместимост в качеството му на кмет, а именно регистрация като едноличен търговец. След встъпването в длъжност през ноември миналата година, Христов..

публикувано на 03.06.24 в 09:35

Благоевградското село Изгрев излиза на протест заради сметище

В благоевградското село Изгрев сметището за строителни отпадъци, на което се изхвърля всичко, проблемът е с височината на седеметажна сграда, която граничи с дере. Придойдат ли водите от планината, помитат всичко към селото. От години сметището е незаконно, но поради липса на друго, институциите си затварят очите пред собствените си предписания за..

публикувано на 03.06.24 в 09:20

Топло време в понеделник

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, на места с временни увеличения на облачността.  Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната.  В Западна и Централна Северна..

публикувано на 03.06.24 в 06:56

Служебният премиер разпореди да се съкратят сроковете по изграждането на Националната детска болница

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева,..

публикувано на 02.06.24 в 17:18

Извънредното заседание на парламента се провали

Извънредното заседание на Народното събрание не се състоя заради липса на кворум. В пленарната зала се проведоха две процедури за регистриране на кворум - при първата бяха отчетени едва 67 депутати в залата, а при втората - 69, при необходимите минимум 121 за начало на заседанието.  В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан премиерът..

публикувано на 02.06.24 в 16:44

Жителите на Перник почетоха героизма на Христо Ботев

В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, перничани отрупаха с цветя паметника на поета революционер пред сградата на Професионалната гимназия по техника и енергетика, носеща неговото име. Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета на Община Перник Станислав Владимиров, областния управител Людмил Веселинов, председателя на..

публикувано на 02.06.24 в 14:31

Благоевград се поклони пред Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на Родината

Благоевградската общественост се поклони пред подвига и саможертвата на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Възпоменателната церемония по повод 148 години от героичната гибел на Ботев и неговата чета започна с изпълнение на националния химн. Ученици от 11-то основно училище, чийто патрон е Ботев,..

публикувано на 02.06.24 в 14:15