Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Перник

ГЕРБ-СДС регистрира в Перник кандидатската си листа за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. За втори пореден път неин водач е председателят на Младежи ГЕРБ Георг  Георгиев.

Осем са кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 14-ти МИР-Перник. Христина Георгиева, която бе депутат в 45-то, 48-то и 49-то НС, отново е поставена на любимото й 8-мо място.  Останалите кандидати са Драгостин Пейчев, д-р Йорданка Александрова, Емил Ненков, Робертино Стоилов, Михаил Динев и Стефан Маринов - представител на коалиционния партньор СДС.

„Най-подготвеният и достоен екип, който съм сигурен, че няма да разочарова перничани”, каза водачът на листата Георг Георгиев. Той подчерта, че предстоящите избори е можело да бъдат избегнати.

„Ние направихме всичко възможно за това да се постигне и компромис,  и огромни отстъпки бяха от наша страна сторени преди 9 месеца. Въпреки това стремежът на една ограничена група хора да доминира по всички възможни начини и политическия и властовия живот на страната доведе до тези седми поред избори. Избори, които обаче няма да решат нито една част от сложния ребус. Виждаме всеки ден какви са резултатите от трите години промяна. Само преди няколко дни свлачището, което се случи на магистрала „Люлин”- ограничаване на трафика, задръствания. Това можеше да не се допусне, ако малко от малко поне, някой си беше направил труда в тези три последни години да поддържа, да инвестира в инфраструктура, така както го правихме ние и ни се подиграваха за това, че ГЕРБ се интересувал само от асфалт. Ами, виждаме в момента какво се случва, когато не се интересуваш обаче от това”, каза Георгиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МОН дава 4 точки на учениците, на които се е паднала "проблемна матура"

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:52

Създават дирекция „Сигурност” в община Перник

Създават дирекция „Сигурност” в община Перник. Тя ще включва съществуващия досега самостоятелен отдел „Управление при отбранително-мобилизационна подготовка и сигурност” и създаденото след инцидента със Сашко аварийно-спасително звено, което към момента е част от общинското предприятие „Общинско обслужване - Обредни дейности”. Реорганизацията цели..

публикувано на 21.05.24 в 10:47

ЦИК: Без екзитпол преди края на изборния ден

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Централната избирателна комисия забрани с решение на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят проучвания "на изход", да оповестяват публично под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния ден...

публикувано на 21.05.24 в 09:49

В НС изслушват служебния премиер за пенсиите

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев. Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка  с предстоящото от 1 юли увеличение на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с което да задължат..

публикувано на 21.05.24 в 09:14

Църквата празнува Константин и Елена и намирането на Кръста

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос. Днес имен ден имат близо 103 хиляди души, от които 67 хиляди са жени. Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го..

публикувано на 21.05.24 в 09:11

Предимно слънчево време

На 21 май ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има ии гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

публикувано на 21.05.24 в 08:04

Четири демомашини за пробно гласуване в Кюстендилско

Четири демомашини за пробно гласуване получи днес Районната избирателна комисия в Кюстендил. Машините ще бъдат разпределяни по график за деветте общини в областта. Две от машините, в Кюстендил и Дупница, ще бъдат на разположение на избирателите постоянно до изборите, каза председателят на РИК Венцеслав Механджийски. Всяка една от по-малките общини в..

публикувано на 20.05.24 в 18:01