Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрация на оръжия в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

С уроци по родолюбие ученици от благоевградски училища се върнаха назад във времето и се докоснаха до факти, облекла и оръжие от Априлското въстание.
В инициативата, организирана от РК „Традиция“, Регионален исторически музей – Благоевград с подкрепата на Община Благоевград, се включиха възпитаници на 9 учебни заведения от I до X клас.
Целта бе да се сформират патриотични ценности у децата и младежите.
При демонстрацията на оръжията бяха предприети всички необходими мерки за безопасност.
В уроците взеха участие V СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Иван Вазов“, IX ОУ „Пейо Яворов“, III ОУ „Димитър Талев“, II „Димитър Благоев“, IV „Димчо Дебелянов“, СУИЧЕ "Св. Климент Охридски", ПМГ „Акад. С. Корольов“ и НХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът Байкушев предлага нов правилник за дейността на звено „Инспекторат“

Кметът Методи Байкушев внесе в Общински съвет предложение за приемане на нов правилник за организацията и дейността на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. Предложението е продиктувано от необходимостта за подобряване на ефективността и качеството на работата. На служителите в създаденото през 2021 г. звено през изтеклите години са..

публикувано на 26.08.24 в 16:34

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара в Рила планина

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара под Черни връх в Рила планина. Изпращането на хеликоптер от Министерство на отбраната, който да се включи в борбата с пожара, се очаква да стане днес. Това съобщиха зам. областният управител на Кюстендил Георги Джоглев и директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов, които са на терен.  В гасенето на..

публикувано на 26.08.24 в 14:35

"Сърдечни приятелки“ в подкрепа на жените с рак на гърдата в Благоевград

Фондация Нана Гладуиш- „Една от 8“ ще посети гр. Благоевград със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата. Жените с диагнозата могат да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“. На 09.09.2024 г. от 17:00 ч. до 19:00 ч. в рамките на модула „Живот с рак..

публикувано на 26.08.24 в 14:01

Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство. Вижте кои министри предложи Главчев

"Уважаеми господин президент, дами и господа, уважаеми медии, в изпълнение на алинея 5 от Конституцията, ще ви представя структура и персонален състав на Министерски съвет. Структурата е с министър-председател, един заместник министър-председател и министри, които ще ръководят съответните министерства", заяви Димитър Главчев пред президента точно в 10..

публикувано на 26.08.24 в 11:21

Смесен хор „Ален мак“ и ВА „Езерец“ с награди от международен фестивал

Смесен хор „Ален мак“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Н. Вапцаров -1866“ Благоевград се завърнаха от Будва, Черна гора. Те участваха в XI Международен хоров фестивал "Св.Стефан", който събра любители на хоровото изкуство в курортния център. Освен България, тази година в събитието се включиха състави от Полша, Унгария и Словения. Смесен..

публикувано на 26.08.24 в 11:04

Община Перник дава над 1 млн. лв. за охрана

Един млн. лв. за невъоръжена охрана на обекти общинска собственост заделя за срок от 3 години Община Перник. Предвидено е назначаването на 20 охранители. Обектите, които ще бъдат охранявани са общинската данъчна служба, Двореца на културата, тролейбусното депо, Минната дирекция, Международния младежки център, изнесения административен център „Изток” и..

публикувано на 26.08.24 в 10:45

Няма опасност за здравето и живота на хората от Самораново и Бистрица

Община Дупница обяви бедствено положение във връзка с разрастващите се пожари в горска територия на село Самораново и село Бистрица, и задимяване на част от територията на община Дупница, както и поради опасност от разрастване на пожара и обгазяване на населените места. „Това, което сме обявили като частично бедстване положение предполага..

публикувано на 26.08.24 в 10:03