Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж, издирван от САЩ за сексуална експлоатация на деца, под стража в Благоевград

Американски гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина заради сексуална експлоатация на деца, който беше задържан в Благоевград, получи мярка за неотклонение "задържане под стража". 
Искането беше внесено в съда от Окръжната прокуратура. 
Спрямо чужденеца Окръжният съд на окръг Аляска е издал заповед за задържане с цел наказателно преследване за престъпления по Наказателния кодекс на САЩ - сексуална експлоатация на деца, получаване и притежаване на детска порнография.
По щатските закони деянията му са наказуеми с лишаване от свобода за срок от 20 години. Те  са престъпления и по Наказателния кодекс на Република България.
Издирваният американец с инициали А.Х.-К. е бил задържан във Второ полицейско управление в Благоевград. Той е идентифициран с паспорт, експертна справка и лицево разпознаване.
Предстои провеждане на екстрадиционно производство с получаване на молбата от компетентните органи на САЩ , която съдът ще разгледа по същество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И военни помагат на огнеборците на границата с Гърция

Ситуацията относно пожара в граничната планина Славянка остава непроменена, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков. Той уточни, че пожарът към момента е все още на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците, които не позволяват..

публикувано на 23.07.24 в 07:22

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° градуса,..

публикувано на 23.07.24 в 07:17

Овладян е пожарът край гара Кочериново

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи директора на Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност” в Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Нямаме данни за горели техника и автомобили, каза..

публикувано на 22.07.24 в 19:14

Пожар на гара Кочериново

Пожар е възникнал в района на железопътната гара на Кочериново. Горят над 200 кубика дървени трупи.  Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново поради пожар в близост до пътя.  Трафикът в посока Кулата, както и в посока София ще се осъществява по АМ  "Струма" от пътен възел..

публикувано на 22.07.24 в 17:40

Два камиона се удариха на АМ "Струма" при Кулата, единият водач е загинал

Тежка катастрофа е станала днес на автомагистрала "Струма".  В следобедните часове са се сблъскали два камиона на километър 164, преди ГКПП-Кулата, в района на Чучулигово.  Товарен автомобил се е блъснал в задната част на намиращ се пред него друг товарен автомобил. Загинал е водачът на камиона, който се е блъснал в този пред него.  Движението е..

публикувано на 22.07.24 в 16:59

Калин Стоянов: Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, пише БНР. "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. Доколкото разбрах, мисля, че включват и самолет. На..

публикувано на 22.07.24 в 16:04

Прокуратурата в Кюстендил разследва тежкото ПТП с двама загинали

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт и телесна повреда. През нощта на 22.07.2024 г. на автомагистрала „Струма“ в района на гр. Бобошево се ударили две превозни средства – лек автомобил и микробус...

публикувано на 22.07.24 в 15:53