Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново оборудване за Домашния патронаж в Сандански

Снимка: архив

Община Сандански спечели проект „Доставка на оборудване за нуждите на Домашен социален патронаж в гр. Сандански“.  

Стойността на проекта е 49 500 лв. с ДДС, като 44 550 лв. се финансират от фонд Социална закрила“, а останалата част е съфинансиране от бюджета на общината.  

С реализирането на проекта ще се подобри работната среда на обслужващия персонал на Домашен социален патронаж – Сандански и ще се подпомогне социалната дейност на патронажа, чрез подновяване на материалната база със закупуването и доставка на ново кухненско оборудване. Ще се осигури и качествено, бързо и навременно приготвяне на храната за потребителите.

Домашният социален патронаж – Сандански обслужва общо 667 души на територията на община Сандански. В това число – потребители на патронажа, потребители на „Топъл обяд“, МБАЛ „Югозападна болница“, Центрове за настаняване – Петрово, Защитено жилище и Център за настаняване, Вълково и Дневен център „Света Неделя“, гр. Сандански.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заслепен от слънцето шофьор катастрофира край Благоевград

Лек автомобил е паднал тази сутрин в дере по пътя за село Бистрица, над Благоевград. По първоначална информация от ОД МВР - Благоевград, заслепен от слънцето водач на лек автомобил е излязъл извън пътното платно.  Жена, пътуваща в автомобила, е с фрактура на прешлен.

публикувано на 15.06.24 в 12:23

Село Мурено е домакин на фестивала за везба "Магична красота"

Фестивал на традиционната везба и плетиво „Магична красота“ ще се проведе на 15 юни в земенското село Мурено. Инициативата е на местното читалище „Н.Й. Вапцаров-1949“, а организатори са мултижанровият артист Поло Оконе, етнографът Цветана Манова, д-р Юлия Боева и основателят на ателие „Везба” Маргарита Георгиева. Фестивалът се провежда в деня, в..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

11-и Национален фестивал „От Трън по-убаво нема”

За 11-ти пореден път днес град Трън посреща участниците в Националния фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема”. Организатор е клуб „Бодифолк” – София в партньорство с община Трън, читалище „Надка Караджова”-София и местното читалище „Гюрга Пинджурова”. Фестивалът е традиционен и е с дългогодишна..

публикувано на 15.06.24 в 08:54

11 депутати от Благоевград влизат в НС

Централната избирателна комисия обяви депутатите, избрани за следващото Народно събрание като преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два района.Получилата най-много гласове на изборите за Народно събрание коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме промяната-Демократична..

публикувано на 15.06.24 в 08:38

Започва фестивалът „Между Верила и Рила” в село Крайници

Над 700 участници се включват във второто издание на фолклорния фестивал „Между Верила и Рила”, който започва днес в дупнишкото село Крайници. Организатор е местното читалище „Развитие”, с подкрепата на Община Дупница. Заявка за участие са дали над 100 групи от цялата страна. Ще гостуват изпълнители от Перник, Пазарджик, Сандански, Петрич и..

публикувано на 15.06.24 в 07:20

До 31 градуса в съботния ден

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и низините видимостта ще е намалена.  След обяд, главно над източните и планинските райони, ще се развива купеста облачност, но ще бъде без валежи.  Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°.

публикувано на 15.06.24 в 07:16

Извънредно заседание за превенция при бедствия в Благоевград

По инициатива на кмета Методи Байкушев се проведе извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград. По време на срещата в кабината на Секретаря на община Благоевград Десислава Витанова бяха обсъдени мерките по превенция и взаимодействието между институциите в..

публикувано на 14.06.24 в 18:07