Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кооперативен пазар в Благоевград - от понеделник до събота

Снимка: архив

Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград.

От една страна целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, а от друга да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти.

За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар.

Община Благоевград ще прекрати издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на пазарите. Администрацията призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в Централна градска част.

В тази връзка, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки.

Към момента закритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост, дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Дупница попълват състава на Доброволното формирование

Община Дупница обяви кампания за попълване състава на Доброволното формирование. Отрядът участва в предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.  Кандидатите трябва да са над 18-годишни, в добро физическо и психическо здраве. Доброволците досега наброяваха 29 души.  За работата си по време на бедствия, те получават 200% от..

публикувано на 23.07.24 в 09:39

В село Голешево хората са спокойни

В село Голешево, което е близо да границата с Гърция, където бошува пожар, хората са спокойни и подготвени, каза за Радио Благоевград кметът Стоян Съботанов.  Към момента пожарът е на 7-8 километра от населеното място. Огнената стихия още не е навлязла в наша територия и няма да бъде допусната да навлезе, категоричен е кметът на Голешево.  По думите му..

публикувано на 23.07.24 в 09:01
Къща-музей „Никола Вапцаров“ в Банско

В Банско почитат Никола Вапцаров с изложба

В Банско отбелязват 82 години от разстрела на  Никола Вапцаров с изложба, която е експонирана във фоайето на къщата-музей на поета. Повече от 70 години къщата-музей дава възможност на посетители отблизо и далече да се докоснат до живота на поета и да се вдъхновят от поезията му, каза за Радио Благоевград Георги Питов, директор на Музеен..

публикувано на 23.07.24 в 08:39

82 години от гибелта на Никола Вапцаров

На  23-ти юли се навършват 82 години от разстрела на Никола Йонков Вапцаров. Прекарва в затвора около три месеца. На 23-ти юли е осъден на смърт и още същата вечер – разстрелян на Гарнизонното стрелбище в София. Въпреки краткия си живот, Вапцаров е една от най-значимите фигури в българската поезия, както и световно признат поет. Стихотворенията..

публикувано на 23.07.24 в 07:36

В Благоевград организират работна среща заради пожарите

Във връзка с усложнената обстановка по отношение на продължителния период на засушаване, високите температури и горските пожари ще се проведе работна среща от 11.00 часа в зала „22 септември“, в сградата на община Благоевград . На събитието ще се популяризира кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по..

публикувано на 23.07.24 в 07:29

И военни помагат на огнеборците на границата с Гърция

Ситуацията относно пожара в граничната планина Славянка остава непроменена, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков. Той уточни, че пожарът към момента е все още на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците, които не позволяват..

публикувано на 23.07.24 в 07:22

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° градуса,..

публикувано на 23.07.24 в 07:17