Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват изложба за 24 май в Благоевград

Снимка: архив

Обща традиционна изложба ще представи в навечерието на 24 май Градска художествена галерия в Благоевград.
Експозицията включва 66 творби на 45 автори от Благоевград и региона.
Изложбата, посветена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на Благоевград, обещава да потопи зрителите в компилация от жанрове – живопис, графика, скулптура и приложни изкуства.
Селекцията от творби, представяща индивидуалния почерк на всеки един от художниците, има конкурсен характер.
Откриването е на 23.05.2024 г. от 17.00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци

По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Йосиф Манев: Работим по проблема с водата на новия гробищен парк

Жителите на Благоевград се оплакаха, че в новия гробищен парк няма вода на чешмите.  Хората негодуват, че всичко е обрасло в треви и твърдят, че само преди Задушница се обръща някакво внимание на това място. „Да, наистина питейната вода не трябва да се разхищава за поливане, но положението е по-различно, когато става въпрос за гробищен парк...

публикувано на 20.06.24 в 14:34

Театър в парка в Благоевград

За втори път Драматичният театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград подготвя специална изненада за любимите си зрители под открито небе за закриване на театралния сезон и посрещане на лятото. Подарете си романтична прохладна вечер в компанията на любим човек с чаша вино и поетично четене на лирическите произведения на гениалния Шекспир, призоваха..

публикувано на 20.06.24 в 13:28

Кола блъсна момиче на пешеходна пътека в Сандански

Лек автомобил блъсна непълнолетно момиче на пешеходна пътека в Сандански докато пресича, съобщиха от полицията.  Инцидентът е станал днес около 10 ч. пред сградата на общината в центъра на града. Момичето е транспортирано за извършване на медицински преглед. 

публикувано на 20.06.24 в 11:51

Рая Назарян е председателят на 50-ото Народно събрание

  Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха.  Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това..

публикувано на 20.06.24 в 11:36

Жителите на четири села в област Перник отново ще избират кмет

Жителите на четири села в област Перник отново ще избират кмет на 23 юни. Частичен вот ще има в пернишките села Люлин, Студена и Богданов дол и в радомирското Прибой. Две седмици след изборите 2 в 1, жителите на селата Люлин, Студена, Богданов дол и Прибой отново ще застанат пред урните, за да гласуват за кмет на населеното място. До частичният вот се..

публикувано на 20.06.24 в 11:31

„Талантино“ събира над 300 даровити деца в Благоевград

Детският театрален фестивал „Талантино“ откриват в Благоевград. Националният преглед на театралните школи  започва на 21 юни и ще се провежда за първи път в залата на Историческия музей в рамките на 3 дни. Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 300 деца и юноши от цялата страна. „Това е един празник и Благоевград ще бъде център..

публикувано на 20.06.24 в 11:10

Младеж преби бившата си приятелка в Перник

18-годишен младеж от Перник е задържан след като нанесъл побой на бившата си приятелка. За упражненото домашно насилие и причинената й телесна повреда сигнализирал в полицията бащата на 15-годишното момиче. Младежът е задържан за до 24 часа по Закона за МВР, съобщават от полицията. Започнато е досъдебно производство. Предстои материалите да..

публикувано на 20.06.24 в 11:04