Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтичат срокове за подаване на заявления за гласуване

Автор:

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни.

Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис.

До днес в общините може да се подава и заявление за гласуване по настоящ адрес.

Това може да стане и през сайта на Главна дирекция "ГРАО".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фолклорна феерия на 200 самодейци от община Разлог

За първи път Община Разлог организира „Лятна сцена“ на самодейците. Събитие, в което ще се съберат на едно място самодейните състави и колективи от всички читалища в общината. „Лятната сцена“ на самодейците е част от програмата на „Фестивално лято“ в Разлог. Самодейните колективи от Горно и Долно Драглище, Бачево, Баня, читалищата в..

публикувано на 22.07.24 в 10:27

Лятна филмомания Банско 2024

По традиция, и тази година Банско филм фест ще покаже под звездното небе на град Банско и Пирин планина селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година. Това ще се случи на 25, 26 и 27 юли на централния площад „Никола Вапцаров“,  прожекциите с вход свободен започват в 21:00 ч. В програмата на..

публикувано на 22.07.24 в 09:56
Снимката е илюстративна, архив.

Жена и дете загинаха в тежка катастрофа на АМ “Струма”

 Пътният инцидент е станал около 23 часа и 40 минути снощи, при километър 75 - ти, каза за Радио Благоевград говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. Микробус, управляван от 58 годишен водач, е ударил движещия се пред него лек автомоби, управляван от 68 годишен водач. При инцидента са ранени  4-ма души, които са закарани за преглед в МБАЛ..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

Продължава борбата с пожара в планината Славянка

Трети ден екипи на пожарните служби от Петрич и Сандански, както и служители от няколко горски стопанства  са на границата с Гърция, в опит да не допуснат  разпространението на пожара в планината Славянка  на българска територия.    Българските огнеборци продължават с превантивните действия и на двата фронта на пожара –източният, където..

публикувано на 22.07.24 в 08:49

Предимно слънчево време

   На 22 юли преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Южна България, където ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще се..

публикувано на 22.07.24 в 05:43

Премиерът Главчев: Първите контейнери за настаняване вече са във Воден, обезпечава се и мобилният сигнал

Последни настройки на мобилната клетка текат в село Воден, до часове сигналът ще бъде усилен четири пъти, заяви премиерът Димитър Главчев, който за втори път е в един от най-засегнатите от пожари райони на страната. Във Воден пристигна и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков във връзка с комуникационното обезпечаване на селото...

публикувано на 21.07.24 в 16:11

МВР установи за ден 37 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици

За последното денонощие полицията установи 37 водачи в страната, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщават от пресцентъра на  МВР.  Общо 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са..

публикувано на 21.07.24 в 15:01