Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничават движението в тунел „Мало Бучино“ на АМ „Струма“

Снимка: архив

От днес – 27 май, се ограничава движението в тръбата за София на тунел „Мало Бучино“ на автомагистрала „Струма“. Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за Перник. Временната организация за движение е заради ремонтни дейности на осветлението в съоръжението.

  Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание, като следват стриктно създадената организация на движение и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

  От Агенция „Пътна инфраструктура“ се извиняват на шофьорите за причинено неудобство и обясняват, че предприетите дейности са необходими, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С редица събития Благоевград отбеляза Международния ден за борба с наркотиците

Отворено заседание и Ден на отворените врати за ученици, родители, учители, граждани и семейства проведе Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград. Събитията са по повод Международния  ден за борба с наркотиците.  Във фоайето на община Благоевград беше открита изложба под наслов „България за превенцията и против наркотиците“...

публикувано на 26.06.24 в 15:00

Методи Байкушев се срещна с посланика на Р Северна Македония

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна днес с посланика на Р Северна Македония Агнеса Руси Поповска и представители на Македоно-българска стопанска камара. Развитието на бизнеса и насърчаването на инвестиции от двете страни, образователния и културен обмен бяха във фокуса на срещата. Декларирана бе взаимна готовност за общи инициативи и..

публикувано на 26.06.24 в 14:39

Задържаха двама мъже за телесна повреда на полицай в Благоевград

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за  хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган. Около 10,45 ч. на 25.06.2024 г. в централната част на гр. Благоевград на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ Благоевград извършвали проверка на МПС в изпълнение на..

публикувано на 26.06.24 в 13:50

6.7% от населението в Дупница са без работа

989 жители на община Дупница или 6,7% от икономически активното население са без работа към момента.  В община Бобов дол нивото на безработица е 6,6%, в Сапарева баня – 5,2%, в Рила – 7,8%, Кочериново – 6,4% и Бобошево – 7,8%. Новорегистрираните безработни са 215, работа са започнали 195 души. Обявени са 78 свободни работни места, основно в сферата на..

публикувано на 26.06.24 в 13:17

Задържаха 20-годишна перничанка за хулиганство на пътя

20-годишна перничанка е задържана за до 24 часа за хулиганство на пътя и повреждане на чуждо имущество. Екшънът започнал вчера вечерта на автомагистрала „Струма“. В района на село Големо Бучино, 20-годишната перничанка хвърлила кенче с безалкохолно по автомобила на 54-годишен мъж от столицата. Двете коли продължили и на пътен възел „Даскалово“ спрели в..

публикувано на 26.06.24 в 12:22

150-метрова ограда грейна в цветовете на българския трибагреник

Оградата на детската градина в благоевградското село Церово грейна в цветовете на българския трибагреник. Тя бе пребоядисана в края на миналата седмица от служителите на столична фирма, които решиха да изненадат децата и семействата в благоевградското с. Церово. Преди традиционния си тиймбилдинг, който компанията проведе в Банско, те..

публикувано на 26.06.24 в 11:49

Тошко Йорданов при Радев: Експертен кабинет при политическа криза е единственият възможен вариант

"Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Най-разумният практичен и верен ход е, ако дадете третия мандат на "Има такъв народ", да се пристъпи към разработване на програма".  Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев, пише БНР. "Ниската..

публикувано на 26.06.24 в 11:35