Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост.

Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г.

Мултифункционалния младежки център в Кюстендил ще предлага дейности, които да мотивират младежите на възраст до 29 години да участват в местни инициативи, свързани с предприемачество, натрупване на знание или развитие на умения, за повторно включване на отпадналите ученици в процеса на учене, за повишаване на дела на успешно завършилите средно образование сред уязвимите групи, за повишаване на интереса на учениците и младите хора към придобиване на знания и ключови компетентности в различни области, което да подпомогне реализацията им на пазара на труда.

По проекта е предвидено създаването на клубове по интереси като "Арт клуб", клубове за танци, кулинария, спорт и туризъм, екология, фотография, традиции и обичаи.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност на Украйна, Европа и света

Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност и решителност. Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия. Трябва да направим всичко възможно, за да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Този призив отправи премиерът Димитър Главчев на Първата среща на върха за..

публикувано на 16.06.24 в 13:12

Започва Националният детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” в Дивотино

Близо 650 деца ще пеят и танцуват днес на откритата сцена в пернишкото село Дивотино. Изявата им е в рамките на Националния детско-юношески фестивал „Чичо Стоян”, който по традиция се провежда в родното място на любимия на поколения български деца писател. Настоящето издание е 27-то поред. Фестивалът има своята дългогодишна история, радва се на..

публикувано на 16.06.24 в 08:22

Слънчева и топла неделя

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност.  На отделни места, главно в Рило-Родопската област,ще превали, възможно е и да прегърми.  Максималните температури ще са между 28° и 33°.

публикувано на 16.06.24 в 07:32

За мюсюлманите започва Курбан Байрам

От днес започва Курбан Байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни.  Арифе – денят, в който мюсюлманите се подготвят за Курбан байрам Това е най-големият мюсюлмански празник, в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах.  За празника се раздава курбан на близки и..

публикувано на 15.06.24 в 19:19
Атанас Зафиров

БСП не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС, заяви избраният за временен председател на партията Атанас Зафиров:  Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП "Още един мит и упорито повтаряна лъжа, която беше разобличена на днешното заседание на Националния съвет - тезата за "търгашите",..

публикувано на 15.06.24 в 17:12

Заслепен от слънцето шофьор катастрофира край Благоевград

Лек автомобил е паднал тази сутрин в дере по пътя за село Бистрица, над Благоевград. По първоначална информация от ОД МВР - Благоевград, заслепен от слънцето водач на лек автомобил е излязъл извън пътното платно.  Жена, пътуваща в автомобила, е с фрактура на прешлен.

публикувано на 15.06.24 в 12:23

Село Мурено е домакин на фестивала за везба "Магична красота"

Фестивал на традиционната везба и плетиво „Магична красота“ ще се проведе на 15 юни в земенското село Мурено. Инициативата е на местното читалище „Н.Й. Вапцаров-1949“, а организатори са мултижанровият артист Поло Оконе, етнографът Цветана Манова, д-р Юлия Боева и основателят на ателие „Везба” Маргарита Георгиева. Фестивалът се провежда в деня, в..

публикувано на 15.06.24 в 09:05