Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов началник на Първо районно управление в Перник

Снимка: ОДМВР- Перник

С нов началник е Първо районно управление в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Гл. инспектор Венцислав Манов е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В системата на МВР той е започнал работа през септември 1997 г. като полицай в Трето РУ при СДВР. През февруари 2003 г. е назначен на длъжност "разузнавач" в "Икономическа полиция" в същото районно управление, където е преминал различни нива и от октомври 2020 г. е постъпил на работа в ОДМВР – Перник като началник на група в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" - длъжност, която е изпълнявал до назначаването му за началник на Първо РУ. 

Досегашният началник на управлението Кирил Добренов е преназначен на друга длъжност в системата на МВР.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МС трябва да одобри новия размер на социалната пенсия за старост

Очаква се на днешното си редовно заседание служебният кабинет да одобри новия размер на социалната пенсия за старост от първи юли тази година. Увеличението е с 11%, с колкото ще се индексират от същата дата и останалите пенсии, отпуснати до края на миналата година. С 30,43 лв. ще се увеличи социалната пенсия за старост. От 1 юли тя ще бъде 307,07 лв...

публикувано на 19.06.24 в 09:11

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Днес седмокласниците се явяват на матура по български език и литература.  Изпитът започва в 9.00 часа.  Нациобалното външно оценяване/НВО/ по математика е на 21 юни, а този по чужд език – ден по-рано, на 20 юни.

публикувано на 19.06.24 в 07:43

Първо заседание на новите 240

Президентът насрочи за днес от 9 часа първото заседание на новото 50-то НС.  На заседанието новите 240 народни представители ще положат клетва и ще трябва да си изберат председател. Заседанието ще бъде открито от най-възрастния народен представител – това е 73-годишният Силви Кирилов от "Има такъв народ". След консултации с парламентарно..

публикувано на 19.06.24 в 07:39

Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно днес

Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно днес от 9:30 ч. в зала „22-ри септември”.  Дневният ред е от 8 точки.  Той включва разглеждането на внесени предложения от кмета Методи Байкушев за разрешаване за изработване на Подробен устройствен план за изграждане на 4 паркинга в Централната градска част. 3 от паркингите ще бъдат подземни и..

публикувано на 19.06.24 в 07:31

Гореща сряда

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от изток-югоизток.  Максималните температури ще са между 33° и 38°.

публикувано на 19.06.24 в 07:02

Министър Мария Павлова откри новия арест в Петрич

Министърът на правосъдието Мария Павлова официално откри новия арест в Петрич. Той се помещава в обновената сграда на бившата казарма. Там се намира и пробационната служба. Арестът бе изграден за близо година с норвежки средства, каза министър Павлова. Капацитетът на ареста е за 30 задържани лица. Средствата в размер на над един милион лева са..

публикувано на 18.06.24 в 17:59

Нестандартен открит урок в НХГ "Св. св. Кирил и Методий" Благоевград

Изключително атрактивен и нестандартен открит урок се състоя в НХГ "Св. св. Кирил и Методий" – Благоевград.  Дворът на гимназията  се превърна в изискано чаено парти. Украсени маси, ленени покривки, сандвичи, сладки, поднесени изтънчено и много чай. Времето за чай се превръща във всеобща английска традиция. Такава традиция имат и учениците..

публикувано на 18.06.24 в 16:20