Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт-спектакъл Второ ОУ в Благоевград отбеляза патронния си празник

Патронен празник отбеляза ІІ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград.  Учители и ученици изпълниха зала „ Пейо Яворов“ за патронния празник на училището. Учениците бяха подготвили тържествен концерт-спектакъл. Тържеството започна с посрещане на знамето на учебното заведение.

Директорът Милена Ковачева поздрави учениците и учителите за празника. Ковачева награди ученици, спечелили златни и сребърни медали  на национални и регионални състезания, олимпиади и конкурси. 

Вокалната група „Гласът на второ“ изпълни химна на училището „Благодарим ти, училище Второ“.

В програмата взеха участие и актьори от театралната формация „Жар птица“, както  и танцьорите от танцовия състав „Магията на танца“.

А в училището  предстои мащабен ремонт. „Ще  бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес. Ще бъде монтирана фотоволтаична инсталация и подменена частично съществуващата дограма на основната сграда, с което ще се повиши енергийната ефективност на сградата“, уточни директорът.

Ще има и някои трудности по време на учебния процес, тъй като учениците ще учат в други училища.

Повече за празника в репортажа на Ива Сеизова:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време за матури: Притеснени седмокласници, но с кураж от частните уроци

Вариант 1 се падна на матурата по български език и литература след VII клас. 59 424 ученици са на Национално външно оценяване по български език и литература днес. 125-има ученици се явиха и в благоевградското Седмо СУ „Кузман Шапкарев“. Те са разпределени в 10 зали. Седмокласниците от Седмо училище бяха притеснени за изпита днес...

публикувано на 19.06.24 в 10:59

2 милиона лева наследени публични задължения погаси екипът на кмета Байкушев

2 015 661,15 лева, наследени публични задължения, бяха напълно погасени от екипа на кмета на община Благоевград Методи Байкушев. Задълженията са към Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и са натрупани в периода от 2013 г.до 2017 г., след което върху тях са начислявани лихви за забава. През октомври 2019 г. сумата..

публикувано на 19.06.24 в 09:53

МС трябва да одобри новия размер на социалната пенсия за старост

Очаква се на днешното си редовно заседание служебният кабинет да одобри новия размер на социалната пенсия за старост от първи юли тази година. Увеличението е с 11%, с колкото ще се индексират от същата дата и останалите пенсии, отпуснати до края на миналата година. С 30,43 лв. ще се увеличи социалната пенсия за старост. От 1 юли тя ще бъде 307,07 лв...

публикувано на 19.06.24 в 09:11

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Днес седмокласниците се явяват на матура по български език и литература.  Изпитът започва в 9.00 часа.  Нациобалното външно оценяване/НВО/ по математика е на 21 юни, а този по чужд език – ден по-рано, на 20 юни.

публикувано на 19.06.24 в 07:43

Първо заседание на новите 240

Президентът насрочи за днес от 9 часа първото заседание на новото 50-то НС.  На заседанието новите 240 народни представители ще положат клетва и ще трябва да си изберат председател. Заседанието ще бъде открито от най-възрастния народен представител – това е 73-годишният Силви Кирилов от "Има такъв народ". След консултации с парламентарно..

публикувано на 19.06.24 в 07:39

Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно днес

Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно днес от 9:30 ч. в зала „22-ри септември”.  Дневният ред е от 8 точки.  Той включва разглеждането на внесени предложения от кмета Методи Байкушев за разрешаване за изработване на Подробен устройствен план за изграждане на 4 паркинга в Централната градска част. 3 от паркингите ще бъдат подземни и..

публикувано на 19.06.24 в 07:31

Гореща сряда

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от изток-югоизток.  Максималните температури ще са между 33° и 38°.

публикувано на 19.06.24 в 07:02