Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малко по-прохладна сряда, на места с бури и градушки

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. 

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Министър Стоянов ще направи обход с хеликоптер над границата с Гърция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще направи обход с хеликоптер на ГД „Гранична полиция“ над границата между България и Гърция, съобщиха от МВР. В граничната зона трети ден пламъци бушуват в планината Славянка.  На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев и служители на горските стопанства, те са разположени по билото на..

публикувано на 22.07.24 в 14:00

20-годишен юбилей чества храм „Света Анна“ в село Гърмен

Храм „Света Анна“ в гоцеделчевското село Гърмен отбелязва 20-годишен юбилей. На 24 юли 2024 година ще бъде отслужена празнична вечерня, а на следващия ден, 25 юли, празнична Света литургия. Църквата е разположена в малък парк в близост до площада на селото. Първата копка за строителството й е направена през 1993 година – на празника Петдесетница...

публикувано на 22.07.24 в 13:39

Регионалният исторически музей в Перник търси екскурзоводи

Регионалният исторически музей в Перник обяви конкурс за екскурзоводи. Размерът на началната основна заплата е 1310 лв., а изискването към кандидатите е освен  завършено висше образование, да владеят добре и английски език. Владеенето на втори чужд език и компютърна грамотност ще се считат за предимство, съобщават от институцията.  Кандидатите могат..

публикувано на 22.07.24 в 11:55

ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ, пише БНР. Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи..

публикувано на 22.07.24 в 11:45

Фолклорна феерия на 200 самодейци от община Разлог

За първи път Община Разлог организира „Лятна сцена“ на самодейците. Събитие, в което ще се съберат на едно място самодейните състави и колективи от всички читалища в общината. „Лятната сцена“ на самодейците е част от програмата на „Фестивално лято“ в Разлог. Самодейните колективи от Горно и Долно Драглище, Бачево, Баня, читалищата в..

публикувано на 22.07.24 в 10:27

Лятна филмомания Банско 2024

По традиция, и тази година Банско филм фест ще покаже под звездното небе на град Банско и Пирин планина селекция от най-добрите планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година. Това ще се случи на 25, 26 и 27 юли на централния площад „Никола Вапцаров“,  прожекциите с вход свободен започват в 21:00 ч. В програмата на..

публикувано на 22.07.24 в 09:56
Снимката е илюстративна, архив.

Жена и дете загинаха в тежка катастрофа на АМ “Струма”

 Пътният инцидент е станал около 23 часа и 40 минути снощи, при километър 75 - ти, каза за Радио Благоевград говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. Микробус, управляван от 58 годишен водач, е ударил движещия се пред него лек автомоби, управляван от 68 годишен водач. При инцидента са ранени  4-ма души, които са закарани за преглед в МБАЛ..

публикувано на 22.07.24 в 09:50