Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград

Пореден уикенд, наситен с различни музикални жанрове, подготвя Община Благоевград за жителите и гостите на областния център.Началото ще бъде поставено на 12 юли от 20.00 часа, когато на сцената на площад „Македония“ ще излязат солистите и оркестрантите на Камерна опера – Благоевград, за да поднесат компилация от най-доброто от Сезон 2024 г. на един от най-значимите културни институти в Югозапада.Участие в концерта ще вземат утвърдени имена в оперното изкуство като Георги Динев, Георги Еленков, Пламен Кумпиков, Венера Мелеки, Димитрина Кечеджиева, Денис Бояджиев.Непосредствено след това, от 21.00 часа, на Моста на влюбените, почитателите на латино танците ще могат да се потопят в магията на енергични ритми.Проявата ще бъде съпътствана от благотворителна инициатива „Донеси-вземи“, а каузата е "Надежда за Деян" - https://www.facebook.com/hopedeyan/ . По време на танцовото събитие ще се събират дарения в подкрепа на момчето.В събота, 13 юли от 20.30 часа, пл. „Македония“ ще посрещне легендарните музиканти от група „Фактор“, които ще пренесат феновете на рок музиката през годините с едни от най-емблематичните си хитове, характерни с динамика, енергичност  и вдъхновяващи текстове.Изпълнителите на „Главната улица“, „Приятели“, Самотният“, „Високото момиче“ и още редица емблематични песни, допринасящи за богатството на българската музика, ще зарадват ценителите на класическия рок, с елементи на хард рок.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Двама младежи са задържани за побой над перничанка

Сигнал за пострадала жена бил подаден вчера в полицията от служители на ЦСМП – Перник. По данни на медиците, в лечебното заведение е постъпила 56-годишна перничанка с фрактура на лицево-челюстна кост, най-вероятно предизвикана от побой. Криминалисти от областната дирекция и Второ РУ предприели незабавни действия за изясняване на случая. Установено..

публикувано на 30.07.24 в 11:40

В Благоевград: 121 години от Илинденско-Преображенското въстание

На 2 август в Благоевград ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Честванията ще започнат в 9.00 часа в двора на черквата „Въведение Богородично“ с панихида в памет на загиналите за свободата на България. От 9.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на..

публикувано на 30.07.24 в 10:31

Експлозии прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района. Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите е..

публикувано на 30.07.24 в 10:22

Нова група военнослужещи в битка с пожара на българо-гръцката граница

Нова група от 23-ма военнослужещи със 7 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград участват в гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово. Те са под ръководството на лейтенант Тодор Белчев, днес, 30 юли и са на терен в посока Гоцев връх в планина Славянка на..

публикувано на 30.07.24 в 09:40

ИТН започват разговори за кабинет с третия мандат

Започват разговорите на "Има такъв народ" с останалите парламентарно представени политически формации в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат, връчен вчера от президента. Партията предлага експертен кабинет с програма с конкретни срокове и ограничен мандат. Първите срещи днес са с депутатите, които не членуват в парламентарни..

публикувано на 30.07.24 в 09:19

9 казана курбан за Голяма Богородица в Белица

Голяма Богородица събира мало и голямо на събор в мeстността Света Богородица край Белица с участието на Фолклорен ансамбъл - Белица и Райна. На 15 август Белица отдава своята почит на Божията майка, покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. Повече от век параклисът „Света Богородица” край Белица събира миряни на големия..

публикувано на 30.07.24 в 09:02

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 30.07.24 в 09:00