Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж е в реанимацията на МБАЛ – Благоевград след ухапване от змия

Снимка: архив

Мъж от благоевградското село Еленово, ухапан от змия,  е настанен в отделението по реанимация  на областната болница, потвърдиха от лечебното заведение.

Инцидентът е станал тази сутрин, когато 47-годишният мъж е излязъл за гъби към близките до селото хълмове и въпреки ранния час е бил ухапан от змия по ръката. 

Веднага е транспортиран към спешния център в Благоевград, където му е оказана специализирана лекарска помощ. След това  пациентът е настанен в отделението по реанимация за наблюдение. Състоянието му към момента е стабилно, няма опасност за живота му, заявиха от областната болница.

През последните две седмици случаите на ухапване от змия, регистрирани в спешното отделение, са три, но без тежки последствия за хората.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наплив на кандидати за водни спасители в Благоевград

Голям интерес от желаещи да се обучават за водни спасители в Благоевград. До момента са обучени над 40 младежи. Те ще се обучават за водни спасители на плувни басейни, паркове, открити водни площи и море.  Приключва вторият курс за водни спасители в областния център. „Тази година има голям интерес към курсовете. Миналата година направихме едва..

публикувано на 09.07.24 в 14:11

Тежка катастрофа взе жертва край село Буково

Шофьор почина при катастрофа край гоцеделчевското село Буково.  Около 11:40 часа днес е получен сигнал за ПТП на път II- 19 в района на селото. По първоначална информация инцидентът е между два леки автомобила. Водачът на единия автомобил е починал, а пътничка в него е пострадала. Водачът на втория автомобил също е пострадал. Пострадалите..

публикувано на 09.07.24 в 13:32
Радослав Петров

Жители на Батановци готвят гражданско неподчинение

Жители на Батановци са пред гражданско неподчинение заради намерението на софийска фирма да преработва пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми, биомаса и гумен гранулат на територията на града. Напрежението се нажежи допълнително заради решението на РИОСВ- София да не се извършва оценка на въздействието върху околната..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Полицейска акция на автомагистрала „Струма”

Над 20 нарушения са установени по време на акция по метода на „Широкообхватен контрол“, съобщиха от ОДМВР Перник. Акцията е проведена вчера на автомагистрала „Струма”. Само за 4 часа са проверени 32 моторни превозни средства /МПС/ и 38 шофьори и пътници. "Съставени са 10 акта и 11 фиша за различни нарушения. Пътните полицаи са издали 2 акта за..

публикувано на 09.07.24 в 11:51

174 години от рождението на Иван Вазов

174 години от рождението на Иван Вазов ще бъдат отбелязани с различни инициативи днес.  Почит към Иван Вазов в родния му град 174 години след рождението му Честването в София ще е пред паметника на Иван Вазов на улица "Г. С. Раковски“ преди обяд и се организира традиционно от Националния литературен музей. Отбелязването ще премине под знака на 130..

публикувано на 09.07.24 в 09:38

НОИ: Средният осигурителен доход за май е 1669,53 лева

Размерът на средния осигурителен доход за страната за май е 1669 лв. и 53 стотинки, съобщиха от Националния осигурителен институт. През април средният осигурителен доход е бил 1639 лева.  От НОИ напомнят, че изплащането на пенсиите ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. 

публикувано на 09.07.24 в 09:35

Кошмарен понеделник: 7 загинали и 46 ранени при катастрофи

7 души са загинали, а други 46 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Три са тежките произшествия в столицата. При тях са пострадали трима души, единият от които е с опасност за живота. 26 са леките катастрофи. От началото на месеца в страната е имало 203 пътни инцидента със 17 починали и 246 пострадали...

публикувано на 09.07.24 в 09:34