Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две са фирмите кандидати за ремонт на ОУ „Димитър Благоев“

„Бул Строй Инвест“ ЕООД и „А – Строй“ ЕООД са фирмите, подали оферти за участие в конкурса за възлагане на обявената обществена поръчка за изграждане на два броя пристройки, основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на II ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград.
Офертите на кандидатите бяха отворени от конкурсната комисия, която предстои да се произнесе дали внесените документи отговарят на изискванията за допустимост, след което ще пристъпи към преглед на техническите предложения и публично отваряне на ценови оферти.
Фирмите са предложили срок за изпълнение от 450 календарни дни, което е минимумът, заложен в документите от възложителя.
Прогнозната стойност за извършване на СМР е 3 307 728,02 без ДДС.
Проектът "Основно обновяване, модернизация и пристрояване на сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев“ се финансира по Механизма за възстановяване и устойчивост. Срокът за изпълнение на строително ремонтните дейности е 35 месеца, но не по-късно от 31.05.2026 г.
Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Питейна вода се разхищава в пернишките села

Масово се разхищава питейна вода в пернишките села, съобщиха от Общината. Издадената от кмета Станислав Владимиров заповед не се спазва от населението и докато едни газят във вода, хората от съседните улици нямат дори и за пиене. Управниците на населени места, които трябва да упражняват контрол, нехаят. За сметка на тези, които жадуват, други техни..

публикувано на 18.07.24 в 16:20

В Кюстендил отбелязаха рождението на Васил Левски

В Кюстендил беше отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски.  Церемонията започна с рецитал на младежи от Кюстендил, а присъстващите жители на града и представители на местната власт отдадоха почит пред личността, делото и саможертвата на Апостола на свободата. Пред паметника му на Ларгото в града бяха поднесени венци и цветя. В..

публикувано на 18.07.24 в 16:08

Общинският съвет отказа да ликвидира ВиК - Дупница

Общинският съвет в Дупница отказа да обяви процедура по ликвидация на ВиК. За предложението гласуваха 14 съветници, против бяха 7, а петима се въздържаха. Очакваше се ликвидацията да стартира от 1 август, когато “Кюстендилска вода” ще започне да оперира на територията на община Дупница. Групата на ГЕРБ гласуваха против заради високата цена на..

публикувано на 18.07.24 в 15:40

Над 50 горски служители се включиха в гасенето на пожари в Югозапада

Над 50 горски служители се включиха днес в гасенето и в охраната на горските пожари на територията на Юзападното държавно предприятие (ЮЗДП). Към момента активен е пожарът над село Фролош, който възникна преди няколко дни. Днес силите са съсредоточени в него като се правят противопожарни просеки и своевременно се потушават пламвалите огнища...

публикувано на 18.07.24 в 15:33

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си талантливи деца

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си тримата участници от Благоевград в Международната олимпиада по ментална аритметика, която се проведе в Истанбул, Турция. Супершампионът от олимпиадата Илиян Димитров на 7 г., Дейвид Балиев на 6 г. и Алекс Смуков на 7 г. са имената на децата, които прославят общината ни със своите знания. По време на..

публикувано на 18.07.24 в 14:15

Йордан Янев от ЛК „Джордан“ Благоевград получи купа „Лъвски скок“

От името на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев на Йордан Янев от ЛК “Джордан“ Благоевград бе връчена купа „Лъвски скок“. Това стана днес  на състезанието по лека атлетика под надслов „Достойни за името на Апостола“, което за  поредна година Община Благоевград и атлетически клуб “Джордан” организират по повод 187 години от рождението на..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

В Перник отбелязаха 187 години от рождението на Васил Левски

С тържествена церемония в Перник бе отбелязана 187-годишнината от рождението на Васил Левски. Пред делото на Апостола глави сведоха политици, управници и граждани. Венци и цветя поднесоха областният управител Людмил Веселинов, общински съветници, народни представители. Венец беше поднесен и от името на кмета Станислав Владимиров. В отбелязването на..

публикувано на 18.07.24 в 13:02