Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първо класиране

Снимка: архив

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г.

Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок от 11 до 16 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал) и квитанция за платена семестриална такса. Документи се приемат в Учебен корпус №1 на университета (Кандидатстудентски център – зала 1102А, ул. „Иван Михайлов“ № 66).

Работното време на комисиите за записване в делничните дни е от 08:00 ч. до 17:00 ч. и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в почивните дни.

Записалите се след първо класиране студенти автоматично участват в следващите класирания. В случаите, когато студентът е приет на второ или следващо желание и е удовлетворен от специалността, по която е приет, следва да подаде декларация, че не желае да участва в следващи класирания. Неприетите кандидат-студенти автоматично участват в класиранията без подаване на допълнителни заявления. Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред Техническата комисия, губят правото да се обучават.  Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Второто класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде обявено на 17 юли 2024 г.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Питейна вода се разхищава в пернишките села

Масово се разхищава питейна вода в пернишките села, съобщиха от Общината. Издадената от кмета Станислав Владимиров заповед не се спазва от населението и докато едни газят във вода, хората от съседните улици нямат дори и за пиене. Управниците на населени места, които трябва да упражняват контрол, нехаят. За сметка на тези, които жадуват, други техни..

публикувано на 18.07.24 в 16:20

В Кюстендил отбелязаха рождението на Васил Левски

В Кюстендил беше отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски.  Церемонията започна с рецитал на младежи от Кюстендил, а присъстващите жители на града и представители на местната власт отдадоха почит пред личността, делото и саможертвата на Апостола на свободата. Пред паметника му на Ларгото в града бяха поднесени венци и цветя. В..

публикувано на 18.07.24 в 16:08

Общинският съвет отказа да ликвидира ВиК - Дупница

Общинският съвет в Дупница отказа да обяви процедура по ликвидация на ВиК. За предложението гласуваха 14 съветници, против бяха 7, а петима се въздържаха. Очакваше се ликвидацията да стартира от 1 август, когато “Кюстендилска вода” ще започне да оперира на територията на община Дупница. Групата на ГЕРБ гласуваха против заради високата цена на..

публикувано на 18.07.24 в 15:40

Над 50 горски служители се включиха в гасенето на пожари в Югозапада

Над 50 горски служители се включиха днес в гасенето и в охраната на горските пожари на територията на Юзападното държавно предприятие (ЮЗДП). Към момента активен е пожарът над село Фролош, който възникна преди няколко дни. Днес силите са съсредоточени в него като се правят противопожарни просеки и своевременно се потушават пламвалите огнища...

публикувано на 18.07.24 в 15:33

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си талантливи деца

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си тримата участници от Благоевград в Международната олимпиада по ментална аритметика, която се проведе в Истанбул, Турция. Супершампионът от олимпиадата Илиян Димитров на 7 г., Дейвид Балиев на 6 г. и Алекс Смуков на 7 г. са имената на децата, които прославят общината ни със своите знания. По време на..

публикувано на 18.07.24 в 14:15

Йордан Янев от ЛК „Джордан“ Благоевград получи купа „Лъвски скок“

От името на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев на Йордан Янев от ЛК “Джордан“ Благоевград бе връчена купа „Лъвски скок“. Това стана днес  на състезанието по лека атлетика под надслов „Достойни за името на Апостола“, което за  поредна година Община Благоевград и атлетически клуб “Джордан” организират по повод 187 години от рождението на..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

В Перник отбелязаха 187 години от рождението на Васил Левски

С тържествена церемония в Перник бе отбелязана 187-годишнината от рождението на Васил Левски. Пред делото на Апостола глави сведоха политици, управници и граждани. Венци и цветя поднесоха областният управител Людмил Веселинов, общински съветници, народни представители. Венец беше поднесен и от името на кмета Станислав Владимиров. В отбелязването на..

публикувано на 18.07.24 в 13:02