Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първо класиране

Снимка: архив

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г.

Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок от 11 до 16 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал) и квитанция за платена семестриална такса. Документи се приемат в Учебен корпус №1 на университета (Кандидатстудентски център – зала 1102А, ул. „Иван Михайлов“ № 66).

Работното време на комисиите за записване в делничните дни е от 08:00 ч. до 17:00 ч. и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в почивните дни.

Записалите се след първо класиране студенти автоматично участват в следващите класирания. В случаите, когато студентът е приет на второ или следващо желание и е удовлетворен от специалността, по която е приет, следва да подаде декларация, че не желае да участва в следващи класирания. Неприетите кандидат-студенти автоматично участват в класиранията без подаване на допълнителни заявления. Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред Техническата комисия, губят правото да се обучават.  Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Второто класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде обявено на 17 юли 2024 г.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международен събор „Краище”

Традиционният международен събор "Краище" ще се състои този петък, 12 юли, в местността Голеш, край едноименното село, разположено в най-южните части на Босилеградска община в Република Сърбия. Съборът е организиран от общините Кюстендил, община Крива Паланка (Република Северна Македония) и община Босилеград (Република Сърбия). Всяка година съборът..

публикувано на 10.07.24 в 12:49

Започва реконструкция на общежитие на гимназия в Сандански

Днес бе поставено символично начало на строително – монтажните дейности по цялостната реконструкция и оборудване на ученическите общежития на ЗПГ „Климент Тимирязев“ в град Сандански. Символично начало на строителните дейности бе дадено от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов след отслужен водосвет от архиерейския наместник отец Георги Танчев...

публикувано на 10.07.24 в 11:53

Две са фирмите кандидати за ремонт на ОУ „Димитър Благоев“

„Бул Строй Инвест“ ЕООД и „А – Строй“ ЕООД са фирмите, подали оферти за участие в конкурса за възлагане на обявената обществена поръчка за изграждане на два броя пристройки, основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на II ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград. Офертите на кандидатите бяха отворени от конкурсната комисия,..

публикувано на 10.07.24 в 10:52

Методи Байкушев кани жителите на 6 улици на информационна среща

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев кани живущите в района на ул. „Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Захари Стоянов“ и „Антим I” на информационна среща във връзка предвидени дейности – ремонт и реконструкция на улиците, за които има подписани споразумения за финансиране с МРРБ. Срещата ще се проведе..

публикувано на 10.07.24 в 09:59
Кирил Стоев

Одобриха проект за уличното осветление на села в община Радомир

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев. Проектът е  на стойност над 1.9 млн. лв., а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва изграждането на ново енергийно ефективно LED осветление и въвеждане на система за централизирано..

публикувано на 10.07.24 в 09:51

Нововъведение във ВиК Благоевград

С цел подобряване на услугите, "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград преминава към нова виртуална "IVR" централа за получаване на телефонни обаждания. Единният телефонен номер 0800 18 421 ще остане единствен предоставен за връзка с дружеството. При свързване с централата, ще има възможност да се избира между 4 опции за връзка с..

публикувано на 10.07.24 в 09:36

НСОРБ готви позиция относно новия законопроект за ВиК

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на поредния законопроект за водоснабдяването и канализацията, който предвижда консолидиране и на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните и промени,  свързани с регулиране на цената на услугата.  Текстовете предизвикаха недоволство сред кметове на общини, а на предстоящото в четвъртък..

публикувано на 10.07.24 в 09:25