Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частични местни избори за кмет ще се проведат в дупнишкото село Бистрица

  Пълномощията на Христо Христов бяха прекратени от ОИК с решение от 12 юли. Причината е активна регистрация на действащия кмет като едноличен търговец. За освобождаването му от поста е сезиран Общинският съвет, който ще се събере извънредно на 8 август. Тогава ще бъде избран и временно изпълняващ длъжността. Предстои уведомяване на Централната избирателна комисия, след което се очаква президентът да насрочи местния вот в Бистрица.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци 

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци и извозването им за физически лица от октомври т.г. Това предлага кметът на Благоевград – Методи Байкушев.  Днес предложението за отпадане на таксата от 54 лв. за контейнер и извозване от ОП „Чистота - Благоевград“ за домакинствата на територията на общината е публикувано за обществено..

публикувано на 27.08.24 в 18:23

Овладян е пожарът край пернишките села Расник и Вискяр

Овладян е пожарът, който пламна вчера край пернишките села Расник и Вискяр, съобщиха от ОДМВР- Перник. Продължава битката с огъня край пернишкото село Расник Пламъците са изпепелили стотици декари сухи треви, смесена гора и иглолистни насаждения, като точният размер на щетите тепърва ще бъде оценяван. В битката с огъня се включиха огнеборци от..

публикувано на 27.08.24 в 17:48

Гасенето на пожара в Рила над с. Бистрица продължава

Днес следобед е осигурен булдозер от Общината в Дупница, за да бъде направена просека от североизточната част на пожара, за да се ограничи разрастването му, каза говорителят на полицията Катя Табачка.  В гасенето и днес е включен хеликоптер от авиобаза Крумово, който само до обяд е направил около 10 облитания, казаха от полицията.  Вода се..

публикувано на 27.08.24 в 17:46

Ръст на разплатените средства от европейските фондове в Благоевградска област

Ръст при разплатените средства по проекти, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) 2014-2020, отчитат от Областен информационен център – Благоевград. По време на пресконференция днес управителят на центъра Бисер Младенов представи актуална информация за изпълнението на европейските програми на територията на..

публикувано на 27.08.24 в 15:47

Кино под звездите в парк „Македония“ в Благоевград

Лятно кино под звездите кани любители на филмовото изкуство на 28 и 29 август в 20:30 часа в парк „Македония“ в Благоевград. В първата вечер се предвижда комедията „Опасни шматки“ на режисьора Николай Павлов с участието на Кирил Ефремов, Силвия Петкова, Елени Декидис, Ивайло Драгиев, Ивайло Захариев, Венци Куцаров, Дарин Ангелов, Маргарита..

публикувано на 27.08.24 в 15:32

Водата в пернишко село е негодна за пиене

Негодна за пиене е водата в пернишкото село Люлин, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Перник. При направените пробонабирания в населеното място са установени отклонения от нормите при някои от микробиологичните показатели. Работи се по установяване на източника на замърсяване. Днес за жителите на селото ще бъде осигурена водоноска, съобщи..

публикувано на 27.08.24 в 14:04

Община Перник иска поемане на нов заем

Общинското ръководство на Перник иска съгласието на местния ОбС за поемането на краткосрочен общински дълг от централния бюджет в размер на 2 200 000 лв. Парите са нужни за финансиране на неотложни разходи за текущи ремонти. Докладната, която е внесена в ОбС е подписана от зам.-кмета Мирослав Стоицев. Ползването на временния безлихвен заем се налага..

публикувано на 27.08.24 в 13:59