Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свободни места за осмокласници в дупнишките гимназии

Снимка: БГНЕС

68 са незаетите места за осмокласници в дупнишките гимназии след второто класиране, обявиха от РУО – Кюстендил. Паралелките 8 клас са общо 15. Най-много са свободни места в бившия Механотехникум – 14 в класа по компютърна техника, 13 – по икономическа информатика и 7 – електрообзавеждане на производството. 6 ученици не достигат в шивашката паралелка по производство на облекло и 1 – по електронна търговия в Гимназията по облекло и стопанско управление. 12 са незаетите места в класа по автотранспортна техника в Гимназията по транспорт. В бившия Тютюнев техникум има 11 свободни места за лаборанти и 1 – за готвач. 3 места са незаети в математическата паралелка 8 клас на ПГ “Христо Ботев” и 1 – в паралелката английски с немски език в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”. От днес се приемат документи за участие в трети етап на класирането, а незаетите места след него ще бъдат обявени до 2 август.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязаха 25 години Областна администрация Благоевград

С химните на Република България и на Европейския съюз започна церемонията по повод 25 години Областна администрация Благоевград. Празнична литургия отслужи Неврокопският митрополит Серафим. Гости на празника бяха депутати, представители на 14-те общински администрации, общински съвети, институции, граждани.  Празникът уважи регионалният министър Виолета..

публикувано на 03.09.24 в 19:04

Нови над 3.5 млн. лв. за инфраструктурни обекти отпусна МРРБ на Община Благоевград

Нови над 3.5 млн. лв. за инфраструктурни обекти отпусна МРРБ на Община Благоевград след подписани днес 5 споразумения, между заместник-кметът на общината Ася Иванова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова. Това съобщиха от общинския пресцентър. Съгласно подписаните днес договори, 880 300 лв. са за..

публикувано на 03.09.24 в 17:48

С над 2 млн. лв. ремонтират улица в Перник

Над 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонт на улица „Република” в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от община Перник. Обявена е обществена поръчка, която включва проектиране, изпълнение на  строително-монтажни работи и авторски надзор. Оферти ще се приемат до 26 септември включително. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, е с дължина 1000 метра - от..

публикувано на 03.09.24 в 15:12

Bодосвет и първа копка за изграждането на нова камбанария към храма в Белица

С много тържественост днес беше проведена света литургия – водосвет за успеха на богоугодното дело и  първа копка на новата 18-метрова камбанария, която ще бъде построена до църквата „Св. Вмч. Георги“ в град Белица. Камбанарията ще се построи до северния вход на храма, а в нея се предвижда монтирането на три големи камбани. След тържествения..

публикувано на 03.09.24 в 14:54

Нов учебен предмет в основните училища в Кюстендил

Нов предмет "Аз обичам моя роден град" ще бъде въведен в основните училища в община Кюстендил от новата учебна година. Той ще се прави в часовете на класния ръководител, а самите учебни занимания ще се провеждат в залите на Регионалния исторически музей в Кюстендил, художествената галерия, къщите – музеи на Димитър Пешев и Ильо Войвода, както при..

публикувано на 03.09.24 в 14:45

Благоевград отбелязва Съединението

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Церемонията, в знак на признателност към делото на героите, довели до обединение на нацията, ще се състои на 6 септември от 09.30 часа пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на България,..

публикувано на 03.09.24 в 14:14

Нова маркировка около училищата в Благоевград

Община Благоевград започна активна подготовка за посрещане на учениците в училищата през новата учебна година. От днес стартира обновяването на хоризонталната маркировка около учебните заведения в областния център. То ще се извършва по предварително утвърден график, като целта е мероприятията да бъдат завършени до 15 септември...

публикувано на 03.09.24 в 11:51