Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на доброто в село Дамяница

Единадесетият фестивал на доброто организират в санданското село Дамяница. Той ще се проведе на 14 август, в навечерието на традиционния събор на селото, Голяма Богородица.

Екипът Емилия Малинова, Камелия Николова и  Марина Стоянова, заедно с децата на Дамяница и всички гости, участвали в него, отправят послания за доброта и любов, за съпричастност и заедност. За съхраняване на традициите и обичаите, и възпитание в християнските ценности и добродетели.

"Стана традиция и провеждането на благотворителни базари в помощ на нуждаещи се. Тази година нашата благотворителна кауза е за Максим от с. Лешница, който е на 8 години и се нуждае от присаждане на стволови клетки. Нека всички отворим сърцата си и помогнем на това прекрасно момче", казват организаторите.

Тази година посланици на доброто отново с нас ще бъдат Вокална група „Звънче“ от гр. Сандански, с ръководители  Здравка Гошевска и Люси Гошевска. Детски танцов състав „ Звездица“ към Народно читалище „Отец Паисий- 1919“ гр. Сандански, с ръководител Владислава Захова. Сборна група деца от с. Дамяница и с. Ново Делчево към Ансамбъл „Македонци“, с ръководител Михаела Шутракова. Очакват и гости от Северна Македония и др.



По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар върлува между селата Сенокос и Стара Кресна

Пожар върлува между селата Сенокос и Стара Кресна, съобщи за Радио Благоевград кметът на Кресна Николай Георгиев. Сигналът за огнената стихия е получен преди половин час. По предварителна информация са изгорели две постройки. Кметът Георгиев пътува към мястото на пожара. Уведомени са всички институции. Очаквайте подробности. 

публикувано на 01.08.24 в 16:07

Бизнес форум "Защо в Благоевград" представя местни фирми

Тридневен форум под надслов „Срещаме се у дома“ организира община Благоевград в средата на месец август. Събитието е част от инициативата „Ела (си) в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град. Началото на инициативата „Ела (си) в Благоевград“ ще..

публикувано на 01.08.24 в 15:55

Овладени частично са двата големи пожара в Югозапада

Благоевградска област продължава да е в обръча на огненото бедствие с два продължителни пожара - в планината Малешевска на запад, към РСМ, и на юг, към Гърция, в граничната планина Славянка, където пожарите не спират повече от месец. Пожарът в Малешевската планина трети ден продължава да поднася неприятни изненади на огнеборците и то предимно през..

публикувано на 01.08.24 в 15:48

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България, най-високата - в Люксембург

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро, това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по размер на..

публикувано на 01.08.24 в 14:18

Военнослужещи дадоха обет за вярност към родината

С тържествен ритуал 7 нови военнослужещи положиха клетва за вярност към родината в поделението в Благоевград. По време на тържествената церемония те бяха поздравени от началника на щаба полковник Николай Николов. Беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на войниците. Предстои новоназначените военнослужещи да преминат начална..

публикувано на 01.08.24 в 13:17

Държавата ще финансира общински проекти в Кюстендил

Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще финансира пет споразумения на Община Кюстендил на обща стойност над 28 000 000 лв. Средствата са от държавния бюджет и са за финансиране на обекти по инвестиционната програма за общински проекти. Осигурените средства са за преустройство и реконструкция на художествена галерия "Владимир..

публикувано на 01.08.24 в 12:15

Панаир на занаятите в Банско

От 3 до 11 август ще се състои Панаир на занаятите в Банско. По инициатива на „Регионалната занаятчийска камара – Банско“ и с подкрепата на Община Банско, за четвърта поредна година ще имате възможност да се запознаете с богатството на българските занаяти, да се докоснете до майсторството на местни майстори и да си купите автентични..

публикувано на 01.08.24 в 11:42