Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупничанин остана без медал от Париж 2024

Дупнишкият борец Кирил Милов остана без медал от Париж 2024. Българинът не се възползва от втория си шанс и загуби първия мач в репешажите за бронзовия медал в категория до 130 килограма на турнира по класическа борба на Олимпийските игри в Париж. Той отстъпи с 4:6 точки от Абделлатиф Мохамед от Египет.

В първите секунди и двамата бяха пасивни, като египтянинът получи предупреждение за пасивност и се стигна до партер около минута след началото на схватката. Българинът се възползва и направи 4 точки. След това обаче Мохамед стигна до обрат и поведе с 5:4.

Във вторите три минути Милов бе избутан извън зоната за схватката и резултатът стана 6:4 за Мохамед.

Милов опита да направи обрат, но силите му не стигнаха срещу физически по-силния му съперник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват ловния сезон в Трънско на 10 август

С подписан договор за концесия между Ловно-рибарско сдружение „Руй“ и Държавно горско стопанство – Трън, ловците в Трънско посрещат новия ловен сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Договорът е сключен за срок от 15 години и дава право на ЛРС да стопанисва и управлява дивечовите запаси на територията на цялата..

публикувано на 06.08.24 в 14:43

Благоевград събира успешни предприемачи на форум „Ела (си) у дома"

Община Благоевград организира първото издание на инициативата „Ела си у дома“. Тридневният форум ще се проведе от 12 до 14 август и ще представи възможностите на областния център за живот и бизнес. Акцентът на събитието е голям бизнес форум, който ще представи редица вдъхновяващи истории на успели хора, свързани с Благоевград. „Амбицията ни е да..

публикувано на 06.08.24 в 14:07

Военнослужещи гасят пожара по границата ни с Гърция

44 военнослужещи от Сухопътните войски днес, 6 август, участват в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. 23-ма военнослужещи с 5 броя техника под ръководството на лейтенант Димитър Палов са от Трето бригадно командване и 21 военнослужещи с 3 броя техника с ръководител капитан Десислава Желязкова са от 78-ми батальон за..

публикувано на 06.08.24 в 14:03

Кметът на Банско се срещна с ръководството на Регионалната мрежа „ХоумНет"

Кметът на община Банско Стойчо Баненски  и неговият екип проведоха работна среща с националните ръководители на Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” от Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Грузия, Северна Македония, Сърбия и България. Мрежата „ХоумНет“ обединява надомни работници, които практикуват традиционни и..

публикувано на 06.08.24 в 12:49

Лятно екоучилище на тема ,,Богатствата на Национален парк Рила“

Лятно екоучилище се проведе от 2 до 6 август 2024 г. в района на Национален парк „Рила“ с участието на ученици и техните преподаватели от 15 учебни заведения от цялата страна и членове на Фондация „БМВП“. За осъществяването на разнообразната програма се включиха експерти от Басейновите дирекции, Дирекция „Национален парк Рила”, Изпълнителна..

публикувано на 06.08.24 в 12:41

Отвод на всички съдии по делото срещу кмета на Дупница

Районният съд – Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на Община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващия длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд, за определяне на  друг, еднакъв по степен съд, който да продължи съдопроизводството. Всички съдии от Наказателното отделение на Районен съд..

публикувано на 06.08.24 в 12:23

Православната църква чества празника Преображение Господне

На днешния празник  Неврокопският митрополит Серафим отслужи  света литургия в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград. Много вярващи почетоха църковния празник. Миряните излизаха от черквата с надежда за здраве, разбирателство и взаимопомощ. Според светото писание на Преображение Исус Христос показва на своите ученици божествения си..

публикувано на 06.08.24 в 11:40