Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка на състоянието на моста между ГКПП "Кулата" и ГКПП "Промахон"

Областният управител Георги Динев, заедно със заместник областния управител Христо Ангелов, който е председател на междуведомствената комисия, Иван Кунев – директор на ОПУ - Благоевград, представители на ОД на МВР-Благоевград, РД „Гранична полиция“-Смолян, Агенция „Митници“ София, ОО „Автомобилна администрация“ - Благоевград, инж. Мартин Петков – гл. експерт в отдел „Пътни съоръжения“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и народният представител Костадин Стойков, извършиха проверка на място на състоянието на граничния мост на р. Бистрица, находящ се между ГКПП Кулата и ГКПП Промахон.

По повод постъпило писмо от Техническа дирекция на Областна администрация – гр. Серес, Република Гърция, за осигуряване на временна организация на движението на товарни автомобили през моста, областният управител определи междуведомствена комисия, която днес направи оглед на място. При първоначалния оглед не бяха открити сериозни проблеми и нарушения по конструкцията му. Предстои да бъде изготвен доклад от компетентните органи с констатации и предписания, който ще бъде предоставен на областния управител.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Информация за пожара на българо-гръцката граница

Продължава активността на пожара от изток. Работи се за овладяване на новото огнище от запад в гръцка територия и недопускането му в територията на България. Личен състав на терен - 120 души. Два булдозера и два багера изграждат просеки. Пожарните коли на място са 10. От сутринта до този момент испанските самолети са направили по 6 курса и продължават..

публикувано на 06.08.24 в 17:14

Кметът на Разлог посрещна европейска шампионка

Кметът на Община Разлог-инж. Красимир Герчев посрещна европейската шампионка по волейбол с разложки корени-Вяра Парапунова. На 13 юли, на Европейския шампионат по волейбол ЕвроВолей 2024, при девойки до 18 години, България, става шампион.  Играч на отбора е Вяра Парапунова, чиито родители са от град Разлог. Днес кметът на Община Разлог посрещна Вяра в..

публикувано на 06.08.24 в 16:54

Община Симитли защити Коматинските скали

Районната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Благоевград прие предложението на кмета на град Симитли, Апостол Апостолов, за защита на природната забележителност Коматински скали. Защитената територия е с площ 192 декара. Уникалните образувания, които не отстъпват на Белоградчишките скали, се намират на 25 километра от Симитли във Влахина..

публикувано на 06.08.24 в 16:44

Джаз в теснолинейка!

Да се возиш на джаз-теснолинейка звучи необичайно и екстравагантно? А защо не?! Със сигурност ще бъде забавно, интересно и много приятно. Банско джаз фестивал, Община Банско и Родопската теснолинейка организират едно атрактивно музикално пътуване между Родопа, Пирин и Рила. Пътниците могат да се возят по джазовата теснолинейка в два..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

Изправена е статуята, намерена при разкопките в Хераклея Синтика

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект "Античен град Хераклея Синтика", е разопакована и изправена на място в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя...

публикувано на 06.08.24 в 16:32

Стартира реконструкцията на част от водопроводната мрежа в Разлог

Днес – на големия християнски празник Преображение Господне, започва подмяната и реконструкциата на водопроводната мрежа, като първата улица, на която, ще бъдат извърщени ремонтните дейности, е улица „Шипка“. С водосвет за здраве и успех се даде началото на проект, финансиран от „Програма за подкрепа на общински обекти“, който поетапно ще обхване..

публикувано на 06.08.24 в 15:24

Откриват ловния сезон в Трънско на 10 август

С подписан договор за концесия между Ловно-рибарско сдружение „Руй“ и Държавно горско стопанство – Трън, ловците в Трънско посрещат новия ловен сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Договорът е сключен за срок от 15 години и дава право на ЛРС да стопанисва и управлява дивечовите запаси на територията на цялата..

публикувано на 06.08.24 в 14:43