Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подмениха светофарна уредба в центъра на Благоевград

Снимка: Община Благоевград

С цел безопасност подмениха старата и проблемна светофарната уредба за пешеходци при Младежки дом в Благоевград.
Монтирани са нови стълбове, контролер и сензорно устройство, с което пешеходците да сигнализират за преминаването си.
Автомобилните и пешеходните секции са с ново лед осветление, съобщиха от пресцентъра на общината в Благоевград.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първа копка на обществената баня в село Баня

Днес, в присъствието на много граждани и гости, беше даден официален старт на изграждането на новата обществена баня в село Баня, по проект „Програма за подкрепа на общински обекти“, на стойност 1,8 млн. лева. Водосвет отслужи архиерейският наместник Янко Русков и пожела новата баня да възвърне славата на село Баня, да бъде ‚дом на човешката..

публикувано на 08.08.24 в 16:42

ОбС Дупница отхвърли предложението за местен референдум

Общинският съвет в Дупница отхвърли предложението за местен референдум относно бъдещето на ВиК.  Само 7 съветници гласуваха за инициативата на ПП “Възраждане”, 14 бяха против и 4 се въздържаха.  Основният мотив против беше липсата на информация от организаторите, какви ще бъдат мерките за изпълнение на решението от референдума. Според мнозинството,..

публикувано на 08.08.24 в 14:50

Динамична остава обстановката в планината Славянка

Динамична остава обстановката в планината Славянка на българо-гръцката граница край Сандански. "Двата пожара, на източния и западния фронт са овладени, но продължават да създават проблеми“, каза за Радио Благоевград  зам. областният управител Елхан Кълков. Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка "За сега беше..

публикувано на 08.08.24 в 14:17

Задържаха жена за отглеждане и притежаване на наркотични вещества

46-годишна жена е задържана докато полага грижи за наркорастения. Арестът е извършен при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Спецакцията е проведена на територията на община Радомир. В трудно достъпна местност в землището на село Житуша..

публикувано на 08.08.24 в 13:47

Пореден случай на домашно насилие в Перник

45-годишен мъж е нанесъл побой на жена пред очите на бебе, съобщиха от ОДМВР- Перник. Сигнал за поредния случай на домашно насилие е подаден вчера малко преди полунощ на тел. 112. Служители на Първо районно управление в Перник реагирали незабавно и на място задържали 45-годишния перничанин, който живеел с жената на семейни начала. Образувано е бързо..

публикувано на 08.08.24 в 13:40

Пешеходци в област Перник с глоби за неправилно пресичане

Над 20 души са глобени само за ден за неправилно пресичане на пътното платно, съобщиха от ОДМВР- Перник. Санкциите са наложени при специализирана полицейска операция, насочена към превенция на поведението на пешеходците и на водачите. Полицейските действия са разпредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов.  Само за ден са..

публикувано на 08.08.24 в 12:22

Електрохолд Продажби предлага сключване на договори изцяло онлайн

Електрохолд Продажби улесни още повече своите бизнес клиенти, като чрез специален уеб портал осигури възможност за сключване на договор за доставка на електроенергия изцяло онлайн. Електронната услуга премахва необходимостта от посещение в търговски център на компанията за разглеждане на оферта и сключване на договор и може да се ползва по всяко..

публикувано на 08.08.24 в 11:57