Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжна прокуратура – Перник разследва отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче

Снимка: БТА

По искане на Окръжна прокуратура – Перник съдът задържа под стража 43-годишен мъж, обвинен за отвличане и изнасилване. По делото е установено, че в ранната утрин на 5 август той изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговския обект, в който работело и със сила го принудил да се качи в автомобила му. След като откарал девойката в безлюдна гориста местност в Перник, той я изнасилил. По делото са разпитани свидетели, освидетелствани са лица и е извършен оглед на местопроизшествие. Разследването продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първа копка на обществената баня в село Баня

Днес, в присъствието на много граждани и гости, беше даден официален старт на изграждането на новата обществена баня в село Баня, по проект „Програма за подкрепа на общински обекти“, на стойност 1,8 млн. лева. Водосвет отслужи архиерейският наместник Янко Русков и пожела новата баня да възвърне славата на село Баня, да бъде ‚дом на човешката..

публикувано на 08.08.24 в 16:42

Подмениха светофарна уредба в центъра на Благоевград

С цел безопасност подмениха старата и проблемна светофарната уредба за пешеходци при Младежки дом в Благоевград. Монтирани са нови стълбове, контролер и сензорно устройство, с което пешеходците да сигнализират за преминаването си. Автомобилните и пешеходните секции са с ново лед осветление, съобщиха от пресцентъра на общината в Благоевград.

публикувано на 08.08.24 в 15:18

ОбС Дупница отхвърли предложението за местен референдум

Общинският съвет в Дупница отхвърли предложението за местен референдум относно бъдещето на ВиК.  Само 7 съветници гласуваха за инициативата на ПП “Възраждане”, 14 бяха против и 4 се въздържаха.  Основният мотив против беше липсата на информация от организаторите, какви ще бъдат мерките за изпълнение на решението от референдума. Според мнозинството,..

публикувано на 08.08.24 в 14:50

Динамична остава обстановката в планината Славянка

Динамична остава обстановката в планината Славянка на българо-гръцката граница край Сандански. "Двата пожара, на източния и западния фронт са овладени, но продължават да създават проблеми“, каза за Радио Благоевград  зам. областният управител Елхан Кълков. Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка "За сега беше..

публикувано на 08.08.24 в 14:17

Задържаха жена за отглеждане и притежаване на наркотични вещества

46-годишна жена е задържана докато полага грижи за наркорастения. Арестът е извършен при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Спецакцията е проведена на територията на община Радомир. В трудно достъпна местност в землището на село Житуша..

публикувано на 08.08.24 в 13:47

Пореден случай на домашно насилие в Перник

45-годишен мъж е нанесъл побой на жена пред очите на бебе, съобщиха от ОДМВР- Перник. Сигнал за поредния случай на домашно насилие е подаден вчера малко преди полунощ на тел. 112. Служители на Първо районно управление в Перник реагирали незабавно и на място задържали 45-годишния перничанин, който живеел с жената на семейни начала. Образувано е бързо..

публикувано на 08.08.24 в 13:40

Пешеходци в област Перник с глоби за неправилно пресичане

Над 20 души са глобени само за ден за неправилно пресичане на пътното платно, съобщиха от ОДМВР- Перник. Санкциите са наложени при специализирана полицейска операция, насочена към превенция на поведението на пешеходците и на водачите. Полицейските действия са разпредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов.  Само за ден са..

публикувано на 08.08.24 в 12:22