Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие ще има в района на Рилския манастир

Засилено полицейско присъствие ще има по време на големия  християнски празник Свето Успение Богородично  в района на Рилския манастир. От полицията в Кюстендил очакват на 14 и 15 август трафикът към манастира да бъде засилен.

За да бъде гарантирана сигурността на миряните и гостите на манастира  в охранителната операция ще бъдат включени и служители на жандармерията. В района ще бъдат и около 20 служители на полицията от Кюстендил. За спазването на условията за паркиране на определените места ще следят и служителите от охраната към светата обител. От полицията призоваха за спазване правилата за движение и указанията на полицаите. От там напомниха да не се палят огньове, за да не се причиняват пожари.

От полицията припомниха още, че от 16 до 19 август на Седемте рилски езера ще се проведе съборът на Бялото братство. В района на събора и по маршрута за придвижване на участниците  и гостите  също ще има засилено полицейско присъствие,  за да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника. Полицейската операция ще бъде извършена от служители на РУ Дупница и придадени сили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вокален джаз и хоротека в седмия ден на Банско джаз фестивал

На младежката сцена в Банско днес излязоха седем талантливи музиканти, обединени под името Ghosted. Събрани от желанието за завръщане към вокалния джаз, те правят това, което наистина обичат и вярват, че джазът не е конкуренция, а общност.  Все по-голяма е публиката в парка на Банско, пейките не стигат, хората си слагат дори хамаци, за да се..

публикувано на 09.08.24 в 15:10

Пожарът в община Невестино е ликвидиран

Ликвидиран е пожарът,  който възникна на 2 август в землището на селата Църварица и Илия, община Невестино. Пожарът е обхванал 1700 дка смесена гора. За потушаването на огъня беше насочен значителен ресурс от служители на пожарните служби от областта, екипи от Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Сливен, Бургас и..

публикувано на 09.08.24 в 12:39

Мъж почина след побой в Перник

42- годишен перничанин е починал след побой. Образувано е досъдебно производство. Задържан за до 24 часа по Закона за МВР е 50-годишен мъж. Вчера, около 12,45 ч. в дежурната част на полицията е получен сигнал за приет в спешното отделение на пернишката болница мъж в тежко състояние. По данни на медиците му се извършвала операция, като пациентът бил с..

публикувано на 09.08.24 в 12:36

Младежи в реанимация, вероятно са се натровили с алкохол

Четирима младежи от Петрич са настанени в болница със съмнение за алкохолно натравяне и употреба на райски газ. Вчера на спешния телефон 112 е получен сигнал, че на пейка в градска градина на Петрич лежи младеж. От пристигналите незабавно полицейски служители и екип на Спешна помощ, намясто са установени четирима младежи от гр. Петрич, трима от които..

публикувано на 09.08.24 в 11:31

Започва деветото издание на "София филм фест на път" в Кюстендил

Деветото издание на "София филм фест на път" започва днес в Кюстендил. В рамките на фестивала, всеки петък вечер до 30 август, ще има безплатни прожекции на открито, на арката на централния площад "Велбъжд". Инициативата се реализира съвместно с Община Кюстендил с подкрепата на Националния филмов център. Програмата започва тази вечер с прожекция на..

публикувано на 09.08.24 в 10:46

Александър Джартов: С гръцките колеги сме в непрекъсната комуникация

Над 120 огнеборци гасят пожара в планината Славянка. Ситуацията на източния фронт е сравнително спокойна, каза за Радио Благоевград директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов. Може да се каже, че доста е ограничен пожарът в тази посока. Продължава да се работи с линии и с вода. На западния фронт се доизгражда и допълнително се..

публикувано на 09.08.24 в 10:42

Пикълболът завладява Банско

Община Банско продължава да поставя здравето и спорта на преден план в местната политика, като предоставя възможности за иновативни физически активности. Учителите по физическо възпитание и треньорите от спортните клубове в общината имаха уникалната възможност да се запознаят с един от най-бързо развиващите се спортове в света – пикълбол...

публикувано на 09.08.24 в 10:41