Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар край самоковското село Алино

Снимка: ЮЗДП

Пожар в района на ДГС "Самоков" заплашва село Алино.
Огънят пламва около 10 часа тази сутрин и бързо се разраства. Към момента са засегнати над 200 декара иглолистна гора и над 100 декара млади култури в близост до село Алено. 
Над 20 души от ДГС "Самоков", противопожарни автомобили на ЮЗДП, общински служители и доброволци са на мястото и правят опит за овладяване на огъня.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три дни българска музика в Банско

Три последователни дни и вечери в Банско ще бъдат посветени на българската музика.  Фестивалът „Дни на българската музика“ започва на празничния 15 август с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“. На 16 август ще бъде концертът на рок група „Хоризонт“, но преди тях на сцената ще се качат най-добрите гласове на Банско,..

публикувано на 12.08.24 в 14:35

ВиК Благоевград използва безизкопна технология при ремонт на водопроводна мрежа

През уикенда в Благоевград беше извършен ремонт на уличния водопровод по ул. „Христо Татарчев“, с помощта на съвременна и щадяща безизкопна технология, която преди няколко месеца беше използвана за подмяната на главен довеждащ водопровод в благоевградското село Зелен дол. Това решение бе взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“..

публикувано на 12.08.24 в 14:28

Полицаите в Кюстендил на мълчалив протест

Наличният състав на ОДМВР в Кюстендил се събра днес на мълчалив протест пред сградата на дирекцията. Причината за протеста е нежеланието на служителите министерството да бъде замесвано в предизборни кампании или с политически цели. Протестът продължи в рамките на половин час, между 12:00 и 12:30 часа. "Целта ни е да кажем, че МВР работи за България..

публикувано на 12.08.24 в 13:45
Снимката е илюстративна

Мъртва риба изплува в река Струма

ОДМВР – Перник се е самосезирала за замърсяването на река Струма и изплувала мъртва риба в района на град Земен. Започнато е досъдебно производство, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Извършен е оглед на района и са предприети действия за назначаване на съответните експертизи.  Установени са и се установяват длъжностни лица, които биха имали..

публикувано на 12.08.24 в 13:40

Пореден случай на домашно насилие в област Перник

Пореден случай на домашно насилие е регистриран в област Перник. Задържан за до 24 часа по Закона  за МВР е 37-годишен мъж от Трънско, който нанесъл побой над дъщеря си.  Битото 14-годишно момиче е с леки наранявания в областта на главата, горен крайник и гърба. То само подало сигнал в полицията срещу баща си. Уведомена е прокуратурата и работата по..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Мария Павлова би приела да остане служебен правосъден министър и в следващия кабинет

Служебният министър на правосъдието от правителството на Димитър Главчев, Мария Павлова, обяви при посещението си в Благоевград, че би останала на поста си, ако бъде поканен а и от новия служебен премиер. До няколко дни предстоят разговори с Горица Грънчарова – Кожарева, каза още министър Павлова. Тя присъства на откриването на новия офис..

публикувано на 12.08.24 в 13:24

Започна принудително премахване на сграда в Благоевград

Община Благоевград започна принудително премахване на незаконно построените сграда и открита тераса на бившето кафе „Акациите“ до моста на кооперативния пазар. Бившето кафене с тераса над коритото на р. Бистрица е построено преди повече от 30 години върху общински имот. Общината предприе премахване на обекта след отказа на собственика му в..

публикувано на 12.08.24 в 11:32