Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха служители на ЮЗДП за своя принос за потушаването на пожарите

4
Снимка: ЮЗДП

Шестима служители на ЮЗДП бяха наградени за своя принос за потушаването на пожарите. Иван Ризов, Кирил Иванов, Васил Пуров, Росен Ичов, Стойко Велянов и Илиян Богомилов бяха наградени от Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, който им благодари за тяхната самоотверженост и усилията, положени в борбата с пламъците на територията на Югозападното държавно предприятие. Всеки ден през последния месец горските служители от почти всички стопанства в обхвата на ЮЗДП се борят наравно с пожарникарите за овладяването на огнените стихии. Основните огнища бяха в планина Славянка, в Пирин, на границата с РСМ и в Кюстендилско.

 В предприятието беше направена организация и всяка сутрин служители от различни стопанства се включваха в гасенето на няколкото пламнали огнища. Усилията им бяха високо оценени и днес част от служителите бяха наградени. Да поздрави своите служители и лично да им благодари за своята всеотдайност на награждаването присъства и директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов. „Това е признание за всички наши горски служители, които самоотвержено се включват в битката с огъня винаги, когато това е наложително. Горд съм, че имам такива колеги!“- сподели директорът.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нов дигитален гид оживява историята в РИМ - Благоевград

РИМ - Благоевград и “Подай уше” канят всички жители и гости на Благоевград да чуят историите в музея. Инициативата предлага на посетителите възможност да се потопят в богатата история на региона по един съвсем нов начин. "Подай уше" е интерактивен аудио гид, достъпен на английски, а скоро и на български език. Чрез сканиране на QR кодове,..

публикувано на 16.08.24 в 14:10

Задържаха 18-годишен дрогиран шофьор без книжка

18-годишен младеж е задържан за управление на автомобил без книжка и след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Перник.            Около час след полунощ на тел. 112 бил получен сигнал за лек автомобил, движещ се по автомагистрала „Струма“ от столицата посока Перник. Съобщавало се, че колата е минала на червен светофар в София и щяла..

публикувано на 16.08.24 в 12:20

МОН иска повече пари за участие на студенти, докторанти и специализанти в практиките

Увеличаване на парите за участие на студентите, докторантите и специализантите в студентските практики иска Министерството на образованието. Предложението за промяна в наредбата е публикувано за обществено обсъждане до септември.  Образователното ведомство предлага заплащането да бъде и за онези, които участват в системата на дуалното обучение. До..

публикувано на 16.08.24 в 11:37

Енергийният министър: Няма решение за хранилище за ядрени отпадъци у нас

Няма решение за изграждане на хранилище за погребване на ядрени отпадъци при нас, както и избрани терени, заяви енергийният министър Владимир Малинов в рамките на изслушването си в парламента. Той уточни, че за изграждането на такова депо са правени само предварителни проучвания на подходящи терени. "Изводът от тези предварителни проучвания е, че..

публикувано на 16.08.24 в 11:31

Заместник областен управител на Благоевград подаде оставка

Заместник областният управител на област Благоевград Елхан Кълков днес подаде заявление до министър-председателя на Р България, в което изрази желанието си да бъде освободен от длъжността. Г-н Кълков заяви, че причините да подаде оставка са лични. Той бе назначен за заместник областен управител  със Заповед № КВ-409 от 26 юни 2024 г. В..

публикувано на 16.08.24 в 10:05

Безработицата в страната през юли - 5,41%

5,41 на сто е нивото на безработица в страната през юли, отчитат от Агенцията по заетостта. За изминалия месец регистрираните безработни са 152 844 души, а започналите работа са 14 542. Отчита се и увеличение на броя на заявените свободни работни места, като сред най-търсените професии са: преподаватели, работници в добивната, и преработващата и..

публикувано на 16.08.24 в 10:01

Петима министри ще участват в последния парламентарен контрол

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов ще бъде изслушан в НС, а след това ще участва и в парламентарния контрол.  В сряда Малинов беше изслушан и в енергийната комисия в Народното събрание, заради проверката на европрокуратурата на различни обекти в българската газопреносна система.  Изслушването на министър Малинов е по искане на..

публикувано на 16.08.24 в 09:30