Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Жълт" код за опасно време у нас

Снимка: БГНЕС

"Жълт" код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи температури. Предупреждението важи за части от Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска области. Температурите ще достигнат до 37 градуса.

По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Почина Ален Делон, легендата на световното кино!

Легендата на френското и световно кино Ален Делон е починал на 88-годишна възраст, съобщи Франс прес, цитирайки информация от семейството му.   "Ален Делон почина в дома си в Души, заобиколен от семейството си", се казва в позиция на роднините му.  Информацията беше разпространена и от Le Figaro.  Делон бе носител на наградата "Сезар" за най-добра..

публикувано на 18.08.24 в 09:41

Българският патриарх оглави литургията в Рилския манастир

Празникът Успение на св. Йоан Рилски Чудотворец се отбелязва днес тържествено в Рилската света обител, когато се навършват 1078 години от успението на всебългарския небесен покровител. Литургията оглавява Българският патриарх Даниил.  Българският патриарх Даниил беше посрещнат тържествено в Рилския манастир вчера. Това е първото официално посещение на..

публикувано на 18.08.24 в 09:22

Православната църква отбелязва деня на свети Иван Рилски Чудотворец

 Свети Иван Рилскси се смята за небесен закрилник на българския народ, както и покровител на българските лекари. Иван Рилски е патрон на основания от него Рилски манастир и на редица храмове в страната.По традиция хиляди богомолци се събират в Рилската света обител, за да се помолят за здраве и благоденствие и да почетат паметта на светеца. Сутринта..

публикувано на 18.08.24 в 09:00

Предимно слънчево време

На 18 август времето  ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 31° и 36° .   

публикувано на 18.08.24 в 08:53

Локализираха пожара край Елешница

Локализиран е пожарът, който избухна по-рано днес на територията на ДГС "Елешница", съобщиха от ЮЗДП. Екипите продължават работа по гасенето му.  Над 50 служители на териториални поделения на ЮЗДП от Елешница,Гърмен, Добринище, Гоце Делчев, Якоруда, Места, Сатовча и Разлог  са на терен в горящата борова гора на територията на ДГС Елешница. Засегнати..

публикувано на 17.08.24 в 19:32

Избухна пожар в района на ДГС Елешница

Над 50 служители на териториални поделения на ЮЗДП гасят пожар в борова гора на територията на ДГС Елешница.  Гори бял и черен бор, към момента са засегнати 60-70 дка. Веднага след като става ясно, че колегите от Елешница имат нужда от помощ, към мястото тръгват служители на стопанствата в Гърмен, Добринище, Гоце Делчев, Якоруда, Места, Сатовча и..

публикувано на 17.08.24 в 18:03

Представят „Песента на камъните” в Ковачевица

Кюстендилецът Асен Маринов – китарист и композитор, ще представи тази вечер в село Ковачевица спектакъла „Песента на камъните“. Маринов и колегите му певицата Деница Серафим, Дияна Зарева – цигуларка, певица и композитор и перкусионистката Анита Нейчева ще изпълнят авторски композиции и ще разкажат приказни истории за сегашни и отминали времена.  В..

публикувано на 17.08.24 в 14:23