Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пирин Фолк" Сандански 2024

Снимка: архив

XXXII-то издание на "Пирин Фолк" Сандански 2024 ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември. 

Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни награди. 

"Пирин Фолк" Сандански ще се превърне в истински празник на музиката и македонската песен, а в трите фестивални вечери в Летния театър заедно с участниците в конкурсите, ще се изявят любимите изпълнители Николай Славеев, Нелина, Ана-Мария, Лия, Поли Паскова и Перо Христов от Северна Македония. 

На 30 август (петък) ще се състои VIII-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурса за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. Гост-изпълнител ще бъде гласовитата Ана-Мария, която неведнъж се е изявявала на сцената на Фестивала и е била отличавана с награди. Тя е подготвила специална програма, която ще представи на сцената заедно със Злати Петров. За доброто настроение ще се погрижи и гостът от Северна Македония – Перо Христов, който ще представи песни от своя репертоар. 

На 31 август (събота) ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще бъдат обявени наградените. Сцената ще озари харизматичната Лия, която също има доста участия в престижния форум и е сред носителите на награди на "Пирин Фолк". Тя ще представи песни от новия си фолклорен албум, който бе промотиран съвсем скоро. 

За настроението във втората фестивалната вечер ще допринесе и неповторимата Поли Паскова, която също е получавала различни призове в годините. Тя ще зарадва публиката с изпълнения на любими македонски песни. 

На 1 септември (неделя) ще се състои най-интригуващата част от фестивала - Конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. В последната фестивална вечер на сцената ще се изяви обаятелната Нелина, която е получавала множество отличия на форума. Тя ще изпълни емблематични песни от репертоара си. На сцената ще се изяви и Николай Славеев, който също има богата история, свързана с "Пирин Фолк" и редица награди от фестивала. Той е подготвил специална програма с обичани македонски песни, с които ще развълнува всички посетители в Летния театър на град Сандански и многобройните телевизионни зрители. 

Организатори на фестивала са: Фен Фолк ТВ, Община Сандански, Мюзик Медия Клъстер, а медиен партньор е БНР.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дупнишкото село Самораново остава на воден режим

Дупнишкото село Самораново, което от години е с нарушено водоподаване, остава на воден режим.  Водата се спира от 23ч. през нощта до 6ч. сутринта. Режимът е съгласуван с “Кюстендилска вода” и ще остане поне седмица, за да се проследи ефектът от него. Назначен е служител, който пуска и спира водата.  Местните хора държат на искането си, заявено на..

публикувано на 19.08.24 в 14:19

Мъж преби младото си гадже в Перник

51-годишен е задържан за нанасяне на побой в условията на домашно насилие. Инцидентът е станал на обществено място, в пернишкия квартал „Изток“ в края на миналата седмица. Граждани подали сигнал, че мъж бие жена. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 51-годишният мъж. Пострадалата 22-годишна жена била прегледана в болнично заведение..

публикувано на 19.08.24 в 12:38

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

Спряха водоподаването в община Кочериново

Водоподаването на територията на община Кочериново е спряно. От общинската администрация информират, че е проведен разговор с ръководството на "Кюстендилска вода" ЕООД, от които се очаква официално становище относно причините, довели до безводието. От Община Кочериново апелират жителите, които все още имат водопадаване - да пестят водата и..

публикувано на 19.08.24 в 11:30

Василиса Валеова с отговор на „разграничаването“

Съветничката Василиса Валеова отговори и изясни мотивите си по повод публикувана, разпространена и широко споделяна от активисти на ПП позиция  на Ваня Кромбоа и Антония Сивикова. „Уважаеми колеги от ПП в ОбС Благоевград, предложението, което внесох за актуализиране на възнагражденията ни от името на група общински съветници, няма нужда да..

публикувано на 19.08.24 в 11:12

Продължава да гори пожарът в Рила

Продължава гасенето на пожара, който възникна вчера в района на язовир "Калин". Към момента на място са служители на Природен парк "Рилски манастир", ТП на ДГС "Рилски манастир", служители от Рилска света обител, както и пожарникари от гр. Рила, които работят за локализирането на пожара, така че да успеят да го потушат възможно най-скоро. И днес пътят..

публикувано на 19.08.24 в 10:36

Пътно произшествие край Банско

По първоначални данни, около 8:57 часа на входа на гр. Банско е станало ПТП между лек автомобил и микробус. Един от автомобилите е отскочил на жп линията, но влакът е спрял.  Пострадали са двама души, които са транспортирани за извършване на медицински преглед, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

публикувано на 19.08.24 в 09:59