Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар под Черни връх в Рила

Пожар пламна този следобед високо в планината над дупнишкото село Бистрица. Огънят е локализиран в района под черни връх, каза за РБ говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. Пожарът е низов, за момента горят сухи треви и храсти. Теренът е трудно достъпен. На място има екипи  на пожарната и горски служители. 

По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от  Националната агенция за приходите (НАП) . Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа,..

публикувано на 23.08.24 в 16:01

Воден режим има в 12 селища в Кюстендилско

12 селища в Кюстендилско са с режим на водата. Това стана ясно след срещата с кметовете на общини и експерти при областния управител инж. Александър Пандурски. Има напълно пресъхнали водоизточници, ситуацията и с язовирите не е добра. Септември и октомври също се очаква да са критични. Режимът остава в селата Лиляч, Мали Върбовник, Мурсалево, Вуково,..

публикувано на 23.08.24 в 13:24

Лекари спасиха прерязаната ръка на мъж от Благоевград

Тежък битов инцидент едва не оставя без ръка 48-годишен Благоевград. По невнимание мъжът пада в дома си върху огледало и прерязва почти цялата си ръка, като прекъсва съдово-нервния магистрален сноп на крайника. Прерязани са целия мускул на дясната мишница с брахиалната артерия, нерва, вената. Единственото, което задържа крайника е костта, информират от..

публикувано на 23.08.24 в 12:25

Митрополит Серафим с позиция срещу Събора за духовно-енергийно изцеление в Петрич

Събор за духовно-енергийно изцеление, който трябва да се проведе в Петрич предизвика острата реакция на Българската православна църква. От Неврокопската митрополия излязоха с писмена позиция, че категорично са против провеждането на подобни мероприятия.  „Категорично забраняваме да бъде извършвана в храмовете каквато и да било дейност на..

публикувано на 23.08.24 в 11:39

Авария остави без вода част от Перник

Авария при ремонтни дейности, извършвани от външна фирма, оставя без вода днес част от Перник, съобщиха от ВиК. Водоподаването е спряно за живущите в кварталите „Хумни дол”, „Димова махала”, „Рудничар”, „Твърди ливади” и „Проучване”. Без вода са и жителите на село Дивотино. Аварията е възникнала в изкоп в района на „Хумни дол”, където в момента се..

публикувано на 23.08.24 в 10:55

Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област

118 зрелостници от Благоевградска област се явиха на втора задължителна матура днес. За изпита са били допуснати 128 ученици. „Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област. На време и в срок бяха публикувани изпитните материали. В 12 образователни институции се провежда този зрелостен изпит“, заяви за Радио Благоевград Методи..

публикувано на 23.08.24 в 10:30

Община Дупница спечели нов проект

Проект за образователна сегрегация спечели Община Дупница.  Целта е приемането в несегрегирана среда на ученици от ромски произход, живеещи в обособени квартали. Това ще подобри достъпа им до качествено образование и адаптацията им в обществото. В целевата група са включени 106 ученици. Проектът е на стойност 40 000 лева.  Сред дейностите са..

публикувано на 23.08.24 в 09:57