Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадрова рокада в "Топлофикация-Перник"

ТЕЦ "Бобов дол"
Снимка: Кирил Фалин

Досегашният зам.-директор на "Топлофикация Перник" Борислав Борисов поема ръководството на пернишкото дружество. Той наследява на поста Чавдар Стойнев, който оглави ТЕЦ "Бобов дол". Официално шефската рокада стана факт след вписването на промените в Търговския регистър.

Борислав Борисов е дългогодишен кадър на "Топлофикация-Перник". Работил е на различни позиции в предприятието, а през последните три години и като зам.-директор. 

В момента усилията са насочени към подготовката на съоръженията и топлопреносната мрежа за новия отоплителен сезон, а една от основните задачи пред новото ръководство за идната година е изграждането и пускането в експлоатация на втората газова когенерация. 

Това ще бъде и поредната стъпка на "Топлофикация Перник" в изпълнение на поетите ангажименти за намаляване на въглеродните емисии и подобряване качеството на атмосферния въздух. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Защо датата 5 октомври е важна за Благоевград?"

Във фоайето на Регионалния исторически музей в Благоевград официално бе открита изложба с мото "Защо датата 5 октомври е важна за Благоевград?". Инициативата е на сдружение "Съзнание" с председател Христина Спасова. Музеят е домакин на експозицията и участва с ценни експонати от фонда на културната институция. Изложбата е съвместна с Градската..

публикувано на 04.10.24 в 20:06
Акция на

РИОСВ София проверява „Кудин дол” в Перник

РИОСВ София е извършила проверка на сгуроотвал „Кудин дол” в Перник по сигнал за силно запрашанане. За проблема алармира и кметът на Перник Станислав Владимиров.  Установено е , че на площадката, предназначена за временно съхранение на производствени отпадъци от дейността на ТЕЦ „Република“, се съхраняват прахообразни отпадъци, от повърхността се надига..

публикувано на 04.10.24 в 19:51

Пленер по живопис в Перник

Художници от България, Сърбия и Турция участват в започналия в Перник Междунроден пленер по живопис. Артпроявата е на тема „Перник- дух и колорит” и по традиция предшества празника на града, който се отбелязва на 19 октомври.  Артсъбитието води началото си от 1998 година и от няколко години се провежда край бреговете на язовир „Слаковци”. Тазгодишното..

публикувано на 04.10.24 в 18:14

Световният пробег на мира премина през Перник

Световният пробег на мира премина през Перник. Участниците в  международната щафета бяха посрещнати от деца-шампиони и заедно с тях пренесоха огъня до двора на ОУ „Св. Иван Рилски” и Природо-математическата гимназия "Христо Смирненски". Сред дошлите да посрещнат факела на мира бяха кметът Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов и..

публикувано на 04.10.24 в 16:13

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира лични данни

Фалшива страница във фейсбук "Абонамент за Благоевград" събира с измама лични данни. В пост на страницата се твърди, че Община Благоевград призовава да си закупите само за 4,12 лв. една от 500-те смарт карти, които предлагат 6 месеца неограничено пътуване в града.  Публикуван е линк, който води към интернет страница с дизайн, имитиращ официалната..

публикувано на 04.10.24 в 15:40

Проверяват резултатите от вътрешните одити на предприятия в Кюстендил

Резултатите от вътрешните одити на две общински предприятия – „Обреден дом“ и „Чистота“, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция и прокуратурата, съобщи кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. Той посочи, че такива проверки се правят във всички общински предприятия. Атанасов каза още, че вътрешният одит на театъра вече е приключил, а в..

публикувано на 04.10.24 в 13:43

Открит урок по родолюбие в библиотеката

Ученици отбелязаха 112 г. свободен Благоевград в Регионалната библиотека „Д. Талев“. С открит урок и викторина „Аз обичам Благоевград“ в навечерието на  Освобождението на Горна Джумая /5 октомври/ децата се запознаха с интересни факти от историята. Младежите от 12 „а” клас на СУИЧЕ, чийто класен ръководител е историкът Роза Ячкова изнесоха..

публикувано на 04.10.24 в 13:09