Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парк "Македония" отново се превърна в лятно кино под звездите

Лятно кино под звездите в Благоевград прикова вниманието на любителите на „седмото изкуство“ с интригуващия сюжет на „Защото обичам лошото време“.
Стотици зрители от различни поколения превърнаха парк „Македония“ в импровизиран киносалон и имаха възможността да се докоснат до играта на Неда Спасова и Владимир Михайлов, които са в главните роли на филма.
Публиката се срещна с двама приятели, които не са се виждали от над 20 години и случайно се озовават по едно и също време в малко крайморско градче, където са прекарвали летата си заедно като деца.
„Защото обичам лошото време“ е втората прожекция от тазгодишното издание на лятно кино, организирано от Община Благоевград. То е част от културната програма, която има за цел да предостави още една възможност на хората от всякакви възрасти да прекарат свободното си време по приятен начин.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Наказания „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, „глоба“ в размер на 250 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 18 месеца, определи Районен съд – Дупница, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол, след като е бил осъден за същото престъпление през 2020 година. Съдът одобри..

публикувано на 30.08.24 в 09:54

Огнеборци и горски правят оглед в района на пожара под Черни връх

Екипи на пожарната и Горско стопанство - Дупница ще направят днес оглед в района на пожара под Черни връх в Рила, за да се установи  дали все още има огнища и саморазгарял се огън по терена. Гасенето на пожара, който възникна миналия четвъртък на 2 300 м. надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица, продължи 8 дни. Обхвана над 60..

публикувано на 30.08.24 в 09:39

Правителството избира номинациите на България за еврокомисар

Правителството ще определи днес двете официални номинации на страната ни за български еврокомисар и ги изпраща на председателя на Европейската комисия. Парламентарните групи, по настояване на служебния премиер, издигнаха свои кандидатури. Урсула фон дер Лайен настоя да получи български кандидатури на мъж и на жена, но снощи държавният глава Румен..

публикувано на 30.08.24 в 09:35

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. През нощта северният вятър в Източна България ще отслабне, но утре отново ще се усили. Максималните..

публикувано на 30.08.24 в 05:22

Българският патриарх Даниил оглави архиерейска света литургия в Жаблянския манастир

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил оглави отслужената днес архиерейска света литургия по повод храмовия празник на Жаблянския манастир „Св. Йоан Предтеча“. Пред дошлите в светата обител вярващи Негово светейшество говори за живота на свети Йоан Кръстител и за силата на вярата. В проповедта си патриархът каза, че законите на земното..

публикувано на 29.08.24 в 17:50

Въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време

От 1 септември до 31 октомври въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време. Атракционът ще бъде отворен за посетители от понеделник до неделя от 11.00 часа до 18.00 часа с почивка от 14.00 до 14.30 часа. Резервация за групови посещения може да бъде направена на тел. 0892/089703 Въженият парк функционира с два кръга. Първият е за деца..

публикувано на 29.08.24 в 15:57
ТЕЦ

Кадрова рокада в "Топлофикация-Перник"

Досегашният зам.-директор на "Топлофикация Перник" Борислав Борисов поема ръководството на пернишкото дружество. Той наследява на поста Чавдар Стойнев, който оглави ТЕЦ "Бобов дол". Официално шефската рокада стана факт след вписването на промените в Търговския регистър. Борислав Борисов е дългогодишен кадър на "Топлофикация-Перник". Работил е на..

публикувано на 29.08.24 в 14:07