Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС тръгва на поход за демокрация

Автор:

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна".Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се чуват викове "Демокрация без Пеевски", а също така и викове: "ДПС - Доган"."Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи. Ние ще си потърсим правата по законов ред. Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират. Те обслужват интереси. Те са частни. Затова тръгваме на поход за демокрация", обясни Илхан Кючук за началото на похода.

Нормите на правовата държава са пред сериозен риск - каза пък по-рано председателят на ДПС Джевдет Чакъров."Едва ли е допустимо, след като тук, в имота, в който е живял и живее д-р Ахмед Доган има договор за наемни отношения, се влиза със самоуправство и не знаем кои са тези хора точно вътре, където има много документация за партията. Много голяма част от архива е там", припомни Джевдет Чакъров."Хората са дошли тук по мирен начин да протестират", увери той.

Протестът на ДПС - Доган продължава.Десетки привърженици на Ахмед Доган от Бургаска област се събират пред лятното имение, обитавано от него, в парк „Росенец“. Част от симпатизантите пристигнаха на място с автобус. "Тук сме, за да защитим нашия лидер", казаха те пред БНР.Засилено полицейско присъствие има в района, като на място пристигнаха и коли на жандармерията. Извън имението се намират  хората, които се събират тук , за да изразят подкрепата си към Ахмед Доган. Повечето отказват да коментират причините за присъствието си в Росенец.

Засега обстановката е спокойна. Привърженици на почетния председател продължават да идват и в момента.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Партии и коалиции не се разбраха за състава на РИК - Кюстендил

На проведените днес консултации за сформиране на състав на Районна избирателна комисия - Кюстендил партиите и коалициите не постигнаха съгласие. Зам. областният управител Георги Джоглев води консултациите и информира, че документите ще бъдат изпратени за решение към ЦИК.  За РИК - Кюстендил са определени общо 13 членове, в това число: председател; до..

публикувано на 31.08.24 в 14:13

Вълнуваща първа вечер на ПИРИН ФОЛК - САНДАНСКИ 2024

Осмото издание на „Детски Пирин Фолк“  както винаги бе очаквано с огромен интерес и премина с много трепети и вълнения. Тази година в Летния театър с награди бяха отличени деца от различни възрасти и различни краища на България, а всички участници се представиха великолепно. Вечерта бе открита с химна-емблема „Добре дошли в Сандански, приятели“ в..

публикувано на 31.08.24 в 14:10

100 години от безсмъртието на Тодор Александров отбелязаха в Благоевград

100 години от смъртта на Тодор Александров бяха отбелязани днес в Благоевград. Представители на политически партии, общественици и граждани поднесоха цветя пред бюст паметника на революционера пред Съдебната палата в града.  Преди церемонията бяха припомнени факти от живота и делото на революционера. Тодор Александров е роден на 4 март 1881 в..

публикувано на 31.08.24 в 12:50

ДГС Кресна посрещна лесовъди ветерани на традиционна среща

56 лесовъди ветерани от Благоевградско се събраха на територията на стопанството, което тази година отбелязва 90 години от създаването си, посетиха местността "Тисата", след което присъстваха на тържество в село Градешница. По традиция юбилярите получиха подаръци, връчени им от председателя на Съюза на лесовъдите в България професор д-р Иван..

публикувано на 31.08.24 в 12:25

Камион се е обърнал на пътя Батановци – Брезник

 При пътния инцидент е пострадал шофьорът на тежкотоварния автомобил. Към момента няма информация за състоянието му. Катастрофата е станала преди входа за Брезник. Камионът е бил натоварен с чакъл. При инцидента товарът се е разсипал на пътното платно. На мястото на катастрофата и в момента има полиция.

публикувано на 31.08.24 в 12:07

Джаз фестивал в трънското село Ерул

Варненската певица Даниела Белчева ще изнесе авторски концерт на провеждащия се днес в трънското село Ерул Джаз Ерул Фест. Джаз фестивалът в трънското село Ерул е включен в турнето на изпълнителката, носещо името на авторския ѝ проект "На север от изтока", който слага началото на успешната ѝ колаборация с джазмените Милен Кукошаров, Михаил..

публикувано на 31.08.24 в 09:05

Международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”

Тази събота и неделя ще се проведе Международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”. Състезанието ще събере на едно място най-добрите колоездачи от цяла Европа, за да се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище. Заради състезанието се в ъвежда и временна организация на движението по..

публикувано на 31.08.24 в 08:59