Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова маркировка около училищата в Благоевград

Община Благоевград започна активна подготовка за посрещане на учениците в училищата през новата учебна година.

От днес стартира обновяването на хоризонталната маркировка около учебните заведения в областния център. То ще се извършва по предварително утвърден график, като целта е мероприятията да бъдат завършени до 15 септември.

Използваният материал е със светлоотразителни елементи, което повишава видимостта за пешеходци и водачи на МПС, особено в малките часове на денонощието и намалява риска от пътно-транспортни произшествия.

В момента се работи в района на V СУ „Георги Измирлиев“ и около сградите на ЕГ и ПМГ, като поетапно ще бъдат обхванати улиците и около останалите учебни заведения.

Община Благоевград апелира водачите да шофират с повишено внимание в участъците, по които се работи и предварително благодари за проявеното разбиране.

Паралелно с полагането на маркировка, започна и измиването на училищните дворове от служители на ОП „Чистота“.

Почистването на дворните пространства също се извършва по предварително утвърден график, като действията са съобразени с обновяването на пътната маркировка, така че процесите да не бъдат възпрепятствани.

Очаква се всички подготвителни дейности да бъдат завършени преди 15 септември, за да може новата учебна година да започне безпроблемно и в безопасна обстановка за децата и младежите.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С над 2 млн. лв. ремонтират улица в Перник

Над 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонт на улица „Република” в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от община Перник. Обявена е обществена поръчка, която включва проектиране, изпълнение на  строително-монтажни работи и авторски надзор. Оферти ще се приемат до 26 септември включително. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, е с дължина 1000 метра - от..

публикувано на 03.09.24 в 15:12

Bодосвет и първа копка за изграждането на нова камбанария към храма в Белица

С много тържественост днес беше проведена света литургия – водосвет за успеха на богоугодното дело и  първа копка на новата 18-метрова камбанария, която ще бъде построена до църквата „Св. Вмч. Георги“ в град Белица. Камбанарията ще се построи до северния вход на храма, а в нея се предвижда монтирането на три големи камбани. След тържествения..

публикувано на 03.09.24 в 14:54

Нов учебен предмет в основните училища в Кюстендил

Нов предмет "Аз обичам моя роден град" ще бъде въведен в основните училища в община Кюстендил от новата учебна година. Той ще се прави в часовете на класния ръководител, а самите учебни занимания ще се провеждат в залите на Регионалния исторически музей в Кюстендил, художествената галерия, къщите – музеи на Димитър Пешев и Ильо Войвода, както при..

публикувано на 03.09.24 в 14:45

Благоевград отбелязва Съединението

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Церемонията, в знак на признателност към делото на героите, довели до обединение на нацията, ще се състои на 6 септември от 09.30 часа пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на България,..

публикувано на 03.09.24 в 14:14

Експерти проверяват причините за водната криза в община Кочериново

Групи експерти от ВиК холдинга и от операторите в Перник, Благоевград и Кюстендил ще проверят състоянието на 9-километровия водопровод до Кочериново. Целта е да се изяснят причините за водната криза в града и 10-те села на общината, които от седмица са на воден режим, а за някои селища се подава вода през два дни.  Местните хора продължават протестите..

публикувано на 03.09.24 в 11:31

Информационна кампания за електронното здравно досие в Перник

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "eЗдраве" стартира в Перник. Иницативата е на РЗИ и се реализира съвместно с Младежкия международен център и БЧК.  От днес до 5 септември във времето от 10.00 до 14.00 часа пред сградата на Младежкия център служители на здравната инспекция ще осигурят достъп на..

публикувано на 03.09.24 в 11:16

Авария на главен водопровод остави без вода квартал "Струмско"

Водоподаването за квартал "Струмско" е преустановено поради настъпила авария на главен водопровод. Екипите на ВиК Благоевград са вече на място и работят по отстраняването на аварията. От водното дружество препоръчват на всички потребители в района да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.

публикувано на 03.09.24 в 11:09