Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха 25 години Областна администрация Благоевград

С химните на Република България и на Европейския съюз започна церемонията по повод 25 години Областна администрация Благоевград. Празнична литургия отслужи Неврокопският митрополит Серафим. Гости на празника бяха депутати, представители на 14-те общински администрации, общински съвети, институции, граждани. 

Празникът уважи регионалният министър Виолета Коритарова. Областният управител Георги Динев връчи плакет на министър Коритарова и почетния знак на областната управа на дядо Серафим.

На церемонията бяха и бившите областни управители, както и първият областен управител на Благоевградска област Борис Маскръчки. Георги Динев връчи плакети на всички бивши областни управители на област Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нови над 3.5 млн. лв. за инфраструктурни обекти отпусна МРРБ на Община Благоевград

Нови над 3.5 млн. лв. за инфраструктурни обекти отпусна МРРБ на Община Благоевград след подписани днес 5 споразумения, между заместник-кметът на общината Ася Иванова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова. Това съобщиха от общинския пресцентър. Съгласно подписаните днес договори, 880 300 лв. са за..

публикувано на 03.09.24 в 17:48

С над 2 млн. лв. ремонтират улица в Перник

Над 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонт на улица „Република” в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от община Перник. Обявена е обществена поръчка, която включва проектиране, изпълнение на  строително-монтажни работи и авторски надзор. Оферти ще се приемат до 26 септември включително. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, е с дължина 1000 метра - от..

публикувано на 03.09.24 в 15:12

Bодосвет и първа копка за изграждането на нова камбанария към храма в Белица

С много тържественост днес беше проведена света литургия – водосвет за успеха на богоугодното дело и  първа копка на новата 18-метрова камбанария, която ще бъде построена до църквата „Св. Вмч. Георги“ в град Белица. Камбанарията ще се построи до северния вход на храма, а в нея се предвижда монтирането на три големи камбани. След тържествения..

публикувано на 03.09.24 в 14:54

Нов учебен предмет в основните училища в Кюстендил

Нов предмет "Аз обичам моя роден град" ще бъде въведен в основните училища в община Кюстендил от новата учебна година. Той ще се прави в часовете на класния ръководител, а самите учебни занимания ще се провеждат в залите на Регионалния исторически музей в Кюстендил, художествената галерия, къщите – музеи на Димитър Пешев и Ильо Войвода, както при..

публикувано на 03.09.24 в 14:45

Благоевград отбелязва Съединението

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Церемонията, в знак на признателност към делото на героите, довели до обединение на нацията, ще се състои на 6 септември от 09.30 часа пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на България,..

публикувано на 03.09.24 в 14:14

Нова маркировка около училищата в Благоевград

Община Благоевград започна активна подготовка за посрещане на учениците в училищата през новата учебна година. От днес стартира обновяването на хоризонталната маркировка около учебните заведения в областния център. То ще се извършва по предварително утвърден график, като целта е мероприятията да бъдат завършени до 15 септември...

публикувано на 03.09.24 в 11:51

Експерти проверяват причините за водната криза в община Кочериново

Групи експерти от ВиК холдинга и от операторите в Перник, Благоевград и Кюстендил ще проверят състоянието на 9-километровия водопровод до Кочериново. Целта е да се изяснят причините за водната криза в града и 10-те села на общината, които от седмица са на воден режим, а за някои селища се подава вода през два дни.  Местните хора продължават протестите..

публикувано на 03.09.24 в 11:31