Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Насрочиха делото срещу кмета на Дупница

Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Веселина Димчева, насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващия длъжността началник на РУ – Дупница. Страните са призовани за 15 октомври, от 10 часа.

След отводи и самоотводи по делото на всички съдии от Наказателното отделение на Районен съд – Дупница, делото бе изпратено на ВКС за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа.

С разпореждане на председателя на Второ наказателно отделение на ВКС, делото бе върнато на Районен съд – Дупница за ново разпределение за избор на съдия докладчик от Гражданското отделение на съда, на принципа на случайния подбор.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Питат кюстендилци как да се определя размерът на такса смет

Общинската администрация започна анкета сред жителите на община Кюстендил за да бъде определен най-добрият начин за определянето на размера на таксата смет за общинския център и селата. Отговорите ще се събират до понеделник следващата седмица, като в анкетата може да се участва онлайн, чрез социалната мрежа Фейсбук, както и на хартия, чрез кметовете..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Почетоха паметта на загиналите при взривовете край Мини „Бобов дол”

Днес беше почетена паметта на загиналите шестима полицаи и пожарникари на 4 септември 1999 година при взрив в централните взривни складове на Мини "Бобов дол". Пред паметната им плоча в двора на Районното управление в Бобов дол се поклониха заместник-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 04.09.24 в 12:38

В Кочериново вече има вода

В Кочериново вече има вода, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на кабинета.  "Ще кажете, Кочериново е малко населено място. Град е, разбира се, и околните села. Не е нещо много голямо на фона на всичко в България, но аз мисля, че хората, които живеят обаче там смятат, че за тях това е всичко, така, че като решиш на..

публикувано на 04.09.24 в 11:29

Натоварен първи работен ден на депутатите след лятната им ваканция

С натоварен дневен ред ще започне есенната сесия на Народното събрание. Сред темите за обсъждане е и оборудването за АЕЦ "Белене", предвидено за Украйна. Очаква се всички парламентарно представени партии да обявят своите приоритети - независимо, че 50-тото Народно събрание ще прекъсне работа на 27 септември заради предизборната кампания. Въпреки, че..

публикувано на 04.09.24 в 10:11

Мобилни екипи в областните градове съдействат за получаване на достъп до "Е-здраве"

Днес и утре мобилни здравни екипи във всички областни градове ще съдействат на хората да получат достъп до пациентското си досие през мобилния телефон. Това ще се случва в паркове и търговски центрове от 10 до 16 часа. Доброволци на БЧК ще раздават информационни брошури за ползите от преглеждането на досието. За да има достъп до телефона до..

публикувано на 04.09.24 в 10:08

Банско ще чества Съединението - единно и уникално

Националният празник 6 септември – Съединението на България, ще бъде честван в Банско с палитра от разнообразни събития. Такава, каквато е палитрата на българската история, бит и култура. И така, както подобава на национален празник – с почит към миналото, с поглед към бъдещето, с живите традиции и богатството на фолклора, и, както приляга на..

публикувано на 04.09.24 в 09:54

Ремонт на улична канализация в Симитли

Във връзка с ремонт на улична канализация по улица „Родопи“ в Симитли, водоподаването ще бъде преустановено на 04.09.2024 г. (Сряда) в часовете от 08:30 до 17:00 часа. Засегнати ще бъдат улиците: „Родопи“, "Октомврийска“, „Здравец“, „Комсомолска“,  „Свобода“, „Лале“, „Малина“, „Гоце Делчев“, „Пейо Яворов“ и част от ул. „Георги Димитров“.  От ВиК..

публикувано на 04.09.24 в 08:25