Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата в село Люлин вече е годна за пиене

Водата в пернишкото село Люлин вече е годна за пиене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Перник. След извършената поредна дезинфекция на водопроводната система резултатите от взетите проби не показват отклонения от нормата. Заради установените в края на миналия месец несъответствия на контролираните на контролираните микробиологични и физико- химични показатели, временно на населението се доставяше вода с цистерна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Областният управител свика Областен съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев, който е председател на Областния съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград, днес свика заседание на членовете на съвета. По време на срещата беше обсъдено състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура на..

публикувано на 04.09.24 в 17:57

Как може кулинарията да бъде забавна?

В Благоевград ще гостува авторката на книгата „Е нема що“ Мирослава Василева, популярна с псевдонима Фата Гурмана. На 5 септември, четвъртък, от 18:00 часа, в Летния театър в квартал "Вароша" тя ще разкаже своите кулинарни истории и ще сподели някои от тънкостите на изкуството да превръщаме обикновеното готвене в необикновено приключение.  Мирослава..

публикувано на 04.09.24 в 15:36

Затягат контрола над тротинетките в Перник

Община Перник и звено Общинска полиция предприемат съвместни действия по ограничаване нерегламентираното движение на електрически тротинетки в пешеходните зони в града. Акцията ще започне този петък. С нея се цели промяна в поведението на водачите на електрически тротинетки, намаляване на случаите на безразсъдно каране и нарушаване на забраните,..

публикувано на 04.09.24 в 14:29

Питат кюстендилци как да се определя размерът на такса смет

Общинската администрация започна анкета сред жителите на община Кюстендил за да бъде определен най-добрият начин за определянето на размера на таксата смет за общинския център и селата. Отговорите ще се събират до понеделник следващата седмица, като в анкетата може да се участва онлайн, чрез социалната мрежа Фейсбук, както и на хартия, чрез кметовете..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Почетоха паметта на загиналите при взривовете край Мини „Бобов дол”

Днес беше почетена паметта на загиналите шестима полицаи и пожарникари на 4 септември 1999 година при взрив в централните взривни складове на Мини "Бобов дол". Пред паметната им плоча в двора на Районното управление в Бобов дол се поклониха заместник-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 04.09.24 в 12:38

Насрочиха делото срещу кмета на Дупница

Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Веселина Димчева, насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващия длъжността началник на РУ – Дупница. Страните са призовани за 15 октомври, от 10 часа. След отводи и самоотводи по делото на..

публикувано на 04.09.24 в 11:39

В Кочериново вече има вода

В Кочериново вече има вода, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на кабинета.  "Ще кажете, Кочериново е малко населено място. Град е, разбира се, и околните села. Не е нещо много голямо на фона на всичко в България, но аз мисля, че хората, които живеят обаче там смятат, че за тях това е всичко, така, че като решиш на..

публикувано на 04.09.24 в 11:29