Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест в Кочериново

Пореден протест на жители на Кочериново затвори подходите към Рилския манастир и главният път Е-79 от преди с. Мурсалево до Шарков чифлик. Пътуващите се пренасочваха от екипи на полицията през с. Смочево, община Кочериново, или през магистрала "Струма". Протестът затвори подходите към Кочериново в 17:00 ч. и продължи до 19:00 ч.. Следващият ни протест е в Кюстендил и на магистралата, казаха участници в акцията. Те посочиха, че макар и да имат вода в чешмите днес, тя не е годна за пиене и готвене. По-рано днес служебният министър-председател Димитър Главчев каза, че проблемът с водата в Кочериново и околните села е решен. Заместник-кметът на община Кочериново Ива Черногорска, която участваше в протеста днес, каза, че подкрепя гражданите, макар че се работи по отстраняването на проблема. По думите ѝ, откритите след направени обходи незаконни отклонения на водопровода са около шест. Кметът на Кочериново Станислав Горов каза, че има надежда проблемът да бъде решен. "Това е проблем, който е неглижиран в продължение на години, но вярвам, че ще бъде доведен докрай", посочи Горов.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Областният управител свика Областен съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев, който е председател на Областния съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград, днес свика заседание на членовете на съвета. По време на срещата беше обсъдено състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура на..

публикувано на 04.09.24 в 17:57

Как може кулинарията да бъде забавна?

В Благоевград ще гостува авторката на книгата „Е нема що“ Мирослава Василева, популярна с псевдонима Фата Гурмана. На 5 септември, четвъртък, от 18:00 часа, в Летния театър в квартал "Вароша" тя ще разкаже своите кулинарни истории и ще сподели някои от тънкостите на изкуството да превръщаме обикновеното готвене в необикновено приключение.  Мирослава..

публикувано на 04.09.24 в 15:36

Водата в село Люлин вече е годна за пиене

Водата в пернишкото село Люлин вече е годна за пиене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Перник. След извършената поредна дезинфекция на водопроводната система резултатите от взетите проби не показват отклонения от нормата. Заради установените в края на миналия месец несъответствия на контролираните на контролираните микробиологични и физико-..

публикувано на 04.09.24 в 15:32

Затягат контрола над тротинетките в Перник

Община Перник и звено Общинска полиция предприемат съвместни действия по ограничаване нерегламентираното движение на електрически тротинетки в пешеходните зони в града. Акцията ще започне този петък. С нея се цели промяна в поведението на водачите на електрически тротинетки, намаляване на случаите на безразсъдно каране и нарушаване на забраните,..

публикувано на 04.09.24 в 14:29

Питат кюстендилци как да се определя размерът на такса смет

Общинската администрация започна анкета сред жителите на община Кюстендил за да бъде определен най-добрият начин за определянето на размера на таксата смет за общинския център и селата. Отговорите ще се събират до понеделник следващата седмица, като в анкетата може да се участва онлайн, чрез социалната мрежа Фейсбук, както и на хартия, чрез кметовете..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Почетоха паметта на загиналите при взривовете край Мини „Бобов дол”

Днес беше почетена паметта на загиналите шестима полицаи и пожарникари на 4 септември 1999 година при взрив в централните взривни складове на Мини "Бобов дол". Пред паметната им плоча в двора на Районното управление в Бобов дол се поклониха заместник-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 04.09.24 в 12:38

Насрочиха делото срещу кмета на Дупница

Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Веселина Димчева, насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващия длъжността началник на РУ – Дупница. Страните са призовани за 15 октомври, от 10 часа. След отводи и самоотводи по делото на..

публикувано на 04.09.24 в 11:39