Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влизат в сила общи условия на договорите за снабдяване с електрическа енергия

Снимка: Електрохолд Продажби

На 06.09.2024 г. влизат в сила Общи условия на договорите за клиентите, които Електрохолд Продажби снабдява като доставчик от последна инстанция (ДПИ).

Общите условия улесняват клиентите, които вече не трябва да сключват индивидуални договори с ДПИ. Важна промяна е, че фактурите за консумирана електроенергия на клиентите на ДПИ ще се изпращат по електронен път, като те ще имат на разположение електронен архив, където фактурите се съхраняват. Изпращането на хартиени фактури се преустановява от ноември 2024 г., като клиентите имат възможност да активират достъпите си до портала за електронна фактура:

•  Следвайки указанията, които ще получат на имейла адреса, който са предоставили за контакт

•  Онлайн на интернет адрес www.electrohold.bg/faktura

•  В търговски център на Електрохолд

•  На телефон 0700 10 010

Предимствата на електронната фактура са:

•  Безплатно получаване по имейл на фактура оригинал

•  Персонален онлайн архив от 36 месеца

•  Валиден данъчен документ

•  Eдин имейл адрес за всички партиди

•  По-чиста природа

Информация за месечната си сметка клиентите може да получат на информационната линия 0700 10 010, онлайн на виртуалния POS терминал на Електрохолд Продажби на www.electrohold.bg/vpos

Общите условия са публикувани тук.

ДПИ снабдява временно клиенти, които не са избрали доставчик или избраният от тях доставчик не извършва доставка по независещи от клиента причини (фалит, прекратяване на дейност и др.) въз основа на издадена от Комисията за енергийно и водно регулиране лицензия. ДПИ гарантира, че при непредвидени обстоятелства или затруднения за клиента да сключи договор с търговец, клиентът няма да остане без захранване до извършване на избор.

Електрохолд Продажби препоръчва на бизнес клиентите да изберат търговец на електрическа енергия на свободен пазар. Актуални предложения от компанията може да намерите на портала за онлайн сключване на договор:https://online.electrohold.bg/


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

15-годишен с тротинетка блъсна пешеходец в Перник

68-годишен перничанин е пострадал след като е блъснат от тротинетка, съобщиха от ОДМВР. Инцидентът е станал в късния следобед вчера на ул. „Витоша“ в областния град. Мъжът се прибирал към къщи и малко преди да влезе в дома си бил блъснат от електрическа тротинетка, управлявана от 15-годишен тийнейджър. След преглед в болнично заведение е установено, че..

публикувано на 05.09.24 в 11:25
Язовир

Обемът на язовир "Студена" е висок

На фона на тримесечната суша, обемът на питейния водоизточник на Перник язовир "Студена" е сравнително висок, съобщи на проведеното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия управителят на ВиК Перник Борислав Иванов. Към днешна дата в язовир „Студена” има малко под 19 млн. куб. м. вода при капацитет от 25 млн. кубика. Направени са..

публикувано на 05.09.24 в 11:16

Паркът в Разлог заблестя с красив парапет

В навечерието на празника на град Разлог, в парка край езерото, поставиха уникален по рода си шедьовър - красив парапет, изобразяващ пафта. Парапетът е направен от ковано желязо, прецизно изработен. В града, пазител на традициите – Разлог, днес паркът край езерото заблестя с един от символите, характерен за разложката носия - пафтата.

публикувано на 05.09.24 в 10:56

Пожарът край Юндола е ограничен, но не е потушен

Голям пожар пламна вчера в местността Ливада бачия между Белово и Юндола. До момента продължава гасенето на огъня от служители на ДГС "Белово" и пожарникари. Доброволци от селата също помагат. Мястото е труднодостъпно, в горната граница на гората, което значително затруднява гасенето. Засегнати са около 5 декара иглолистни гори.

публикувано на 05.09.24 в 10:25

Без вода е част от град Радомир

Без вода днес е част от град Радомир, съобщават от ВиК Перник. С нарушено водоподаване са ниската зона на града и кв. „Пчелински”. Причината е в прекъснатото електрозахранване поради реконструкция на помпена станция „Опалово” , която е част от дейностите по проекта за подмяна на довеждащия водопровод.  Работата по проекта стартира през пролетта на тази..

публикувано на 05.09.24 в 09:22

ЦИК отказа регистрация на ДПС с Пеевски за частичните избори

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в новите избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище, насрочени на 20-ти октомври. В решението си ЦИК посочва, че предвид обстоятелството, че в заявената за..

публикувано на 05.09.24 в 09:18

Обновяват хижи в НП "Рила" по българо-швейцарска програма

С помощта на българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъде създаден национален природозащитен и образователен център с музейна част в царския ловен комплекс "Саръгьол". През следващите 4 години най-големият посетителски център - "Паничище", ще бъде оборудван с интерактивни информационни модули. Планински хижи на територията на Националния парк..

публикувано на 05.09.24 в 09:14