Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям интерес към кампанията за електронното здравно досие в Благоевград

Голям интерес имаше днес към информационната кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве. В градската градина на Благоевград  хората се наредиха на опашка, за да получат достъп до здравното си досие.

Mобилен екип от Регионалната здравна инспекция в Благоевград  помагаше на всеки желаещ да сдвои здравното си досие с мобилния си телефон.

Експертът от РЗИ Благоевград Евгени Анастасов уточни какво могат да видят гражданите в досието си. „Най-важното, което трябва да знаят желаещите е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да го инсталират предварително, което се случва напълно безплатно от Google Play или App Store. Освен това те трябва да носят със себе си лична карта. Не се изисква да притежават личен електронен подпис (КЕП), както досега“, обясни Анастасов.

Това е третият ден, в който се провежда кампанията в Благоевград. Благоевградчани бяха категорични, че това би ги улеснило много. 

Кампанията днес приключва в Благоевград, но ще продължи през следващата седмица в Разлог, Сандански, Гоце Делчев и други градове в областта.

През двата дни в Благоевград преминаха над 60 души, които получиха съдействие, а днес се очакват още толкова.

Кампанията за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "eЗдраве" е на Министерство на здравеопазването и се реализира от екип на Регионалната здравна инспекция и  „Информационно обслужване“. Мобилното приложение дава достъп до здравното досие на потребителя. В него се съдържа информация за всички медицински прегледи, изследвания, изписани рецепти, престой в болница и т.н.

След изтичане на кампанията, регистрация ще може да бъде направена във всеки офис на Районните здравни каси, РЗИ по места и в „Информационно обслужване“ в работно време.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино

Работник е загинал при строеж на къща в пернишкото село Дивотино.  При извършване на бетонни дейности кофражът на новостроящата се сграда е поддал.  Двама от работниците на обекта са опитали да го подпрат, когато е станало срутването.  Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 ч.  Единият от работниците е загинал при срутването. Продължава..

публикувано на 05.09.24 в 16:09

Задържаха под стража обвиняем за домашно насилие

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на обвиняем от прокуратурата за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и причиняване на телесни повреди на три лица в условията на домашно насилие.   На 02.09.2024 г. в гр. Дупница, обвиняемият не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие,..

публикувано на 05.09.24 в 14:43

Благоевград ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

На 14 септември (събота) Община Благоевград ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“. В рамките на инициативата ще бъдат почистени районите около кортовете и бейзболното игрище, терените около чешмата на ресторант „Рай“ в близост до въжения мост и сервитута на коритото на река Бистрица в Централна градска част - между моста..

публикувано на 05.09.24 в 14:37

Състезание по градско бягане ще се състои в Благоевград

„Голямото градско бягане“ ще се състои на 28 септември /събота/ 2024 година в Благоевград.  Началото е от 10.00ч. пл. “Г. Измирлиев”, пред зала “22 септември”. Състезателите ще бъдат разделени в две категории: „Мъже и Жени“ и „Девойки и юноши до 14 години“. Трасето за „Мъже и Жени“ е с дължина 5,7 километра, денивилация 41 м, за „Девойки и..

публикувано на 05.09.24 в 14:21

15-годишен с тротинетка блъсна пешеходец в Перник

68-годишен перничанин е пострадал след като е блъснат от тротинетка, съобщиха от ОДМВР. Инцидентът е станал в късния следобед вчера на ул. „Витоша“ в областния град. Мъжът се прибирал към къщи и малко преди да влезе в дома си бил блъснат от електрическа тротинетка, управлявана от 15-годишен тийнейджър. След преглед в болнично заведение е установено, че..

публикувано на 05.09.24 в 11:25
Язовир

Обемът на язовир "Студена" е висок

На фона на тримесечната суша, обемът на питейния водоизточник на Перник язовир "Студена" е сравнително висок, съобщи на проведеното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия управителят на ВиК Перник Борислав Иванов. Към днешна дата в язовир „Студена” има малко под 19 млн. куб. м. вода при капацитет от 25 млн. кубика. Направени са..

публикувано на 05.09.24 в 11:16

Паркът в Разлог заблестя с красив парапет

В навечерието на празника на град Разлог, в парка край езерото, поставиха уникален по рода си шедьовър - красив парапет, изобразяващ пафта. Парапетът е направен от ковано желязо, прецизно изработен. В града, пазител на традициите – Разлог, днес паркът край езерото заблестя с един от символите, характерен за разложката носия - пафтата.

публикувано на 05.09.24 в 10:56