Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почитаме Рождеството на Божията майка

На този ден се отбелязва един от големите църковни празници раждането на Божията майка света Дева Мария. Нарича се също Рождество Богородично или Малка Богородица.Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на църквата.

По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Затварят за движение ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

Затваря се ул. „Джеймс Баучер“ от неделя вечер (08.09.2024 г.) до петък вечер (13.09.2024 г.). Умоляват се живущите да изкарат автомобилите си от вътрешни дворове, паркинги и гаражи, а останалите шофьори по възможност да избягват района.  В неделя вечер (08.09) от 21:00 се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в..

публикувано на 08.09.24 в 08:53

Симитли отбелязва своя 55 годишен юбилей

На 8 септември Симитли отбелязва своя 55 годишен юбилей. От  09:00 ч. ще бъде отслужена тържествена света литургия 11:00 ч. – Курбан в двора на храм “Рождество Богородично” – град Симитли 18:00 ч. – Поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите за свободата на Симитли 18:30 ч. – Празничен концерт с участието на: ДТС “Изворче” и Мажоретен..

публикувано на 08.09.24 в 08:45

Предимно слънчево време

Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места в котловините на Югозападна България ще има ниска облачност или мъгла. След обяд над източните и планинските райони облачността временно ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около..

публикувано на 08.09.24 в 08:42

Представител на "ДПС-Ново начало" е зам.-председател на РИК в Перник

ЦИК назначи представител на "ДПС- Ново начало" за зам.-председател на РИК в Перник. Гинка Мирчева, която бе предложена от крилото на Делян Пеевски, е един от четиримата зам.-председатели на комисията.  Второто крило в партията - на Ахмед Доган, остава без свой представител в РИК. След като на местно ниво партиите не постигнаха съгласие, РИК бе..

публикувано на 07.09.24 в 13:23

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането  от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември. В неделя вечер (08.09) от 21:00  се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка..

публикувано на 07.09.24 в 11:55

Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция.  В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 10:14

Облачно и хладно време

Днес от североизток ще прониква относително хладен въздух. Облачността преди обяд ще бъде по-значителна над източната половина от страната и на много места там ще превали дъжд, придружен и с гръмотевици. В следобедните часове развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има и над планинските райони в южната част от стараната, където също ще..

публикувано на 07.09.24 в 09:19