Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божествена Света литургия за храмовия празник "Рождество на Пресвета Богородица" в Симитли

Днес, с камбанен звън храм-паметникът „Рождество на Пресвета Богородица“ в Симитли призова миряните за празнична света литургия.

8 септември е – Рождество на Пресветата майка, празник на храма, но и празник на град Симитли.

В празничния ден Отец Спас Веселински отслужи Божествената Света литургия и стотици миряни почетоха празника на Божията майка. В храма, свещ за здраве с молитва за здраве и благоденствие на всички граждани на община Симитли и на всички българи община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, народният представител Стефан Апостолов, общински съветници, кметове на населените места, жители и гости на Симитли.

Храмът посрещна миряни в двора, където всички уважили празника хапнаха вкусен курбан за здраве.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ДПС-Доган е оттеглило жалбата си срещу ЦИК

Коалицията "Демокрация, права и свободи- ДПС", в която влизат лоялните на почетния председател Ахмед Доган, е оттеглила съдебната си жалба срещу Централната избирателна комисия, съобщиха източници на БНР.  Става дума за искането на ЦИК двете крила в ДПС да докажат, че Движението за права и свободи не е част от нито една от коалициите, които са подали..

публикувано на 08.09.24 в 14:30

Затварят за движение ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

Затваря се ул. „Джеймс Баучер“ от неделя вечер (08.09.2024 г.) до петък вечер (13.09.2024 г.). Умоляват се живущите да изкарат автомобилите си от вътрешни дворове, паркинги и гаражи, а останалите шофьори по възможност да избягват района.  В неделя вечер (08.09) от 21:00 се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в..

публикувано на 08.09.24 в 08:53

Почитаме Рождеството на Божията майка

На този ден се отбелязва един от големите църковни празници раждането на Божията майка света Дева Мария. Нарича се също Рождество Богородично или Малка Богородица. Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на църквата.

публикувано на 08.09.24 в 08:48

Симитли отбелязва своя 55 годишен юбилей

На 8 септември Симитли отбелязва своя 55 годишен юбилей. От  09:00 ч. ще бъде отслужена тържествена света литургия 11:00 ч. – Курбан в двора на храм “Рождество Богородично” – град Симитли 18:00 ч. – Поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите за свободата на Симитли 18:30 ч. – Празничен концерт с участието на: ДТС “Изворче” и Мажоретен..

публикувано на 08.09.24 в 08:45

Предимно слънчево време

Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места в котловините на Югозападна България ще има ниска облачност или мъгла. След обяд над източните и планинските райони облачността временно ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около..

публикувано на 08.09.24 в 08:42

Представител на "ДПС-Ново начало" е зам.-председател на РИК в Перник

ЦИК назначи представител на "ДПС- Ново начало" за зам.-председател на РИК в Перник. Гинка Мирчева, която бе предложена от крилото на Делян Пеевски, е един от четиримата зам.-председатели на комисията.  Второто крило в партията - на Ахмед Доган, остава без свой представител в РИК. След като на местно ниво партиите не постигнаха съгласие, РИК бе..

публикувано на 07.09.24 в 13:23

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането  от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември. В неделя вечер (08.09) от 21:00  се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка..

публикувано на 07.09.24 в 11:55