Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя”

В рамките на кампанията „Да изчистим България заедно” на 14 септември доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя” в община Радомир, съобщи зам.- председателят на Национална федерация „Земеделие и горско стопанство” към КТ „Подкрепа” Павел Черийски. 

Сборният пункт е в 9.00 часа в района на Фермата. За желаещите да се включат в акцията са осигурени чували и ръкавици. Съдействие за депонирането на събраните отпадъци по време на акцията, са обещали от община Радомир, каза Черийски. Той се надява повече доброволци да се включат в инициативата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха четирима души за побой и кражба

Четирима души са задържани във връзка с побой на перничанин и кражба от дома му. Образувано е досъдебно производство и работата продължават под надзора на прокуратурата, съобщават от ОДМВР- Перник. Сигнал за скандал между няколко мъже бил подаден на 11 октомври около 19, 00 ч., на тел. 112. На място било изяснено, че малко преди сигнала няколко души..

публикувано на 14.10.24 в 12:52

Безплатни консултации за работещи в чужбина българи се проведоха в Благоевград

Изнесена приемна на площад „Георги Измирлиев“ за трудовоправна помощ за българи, работещи в Австрия и Германия, организира КНСБ. Благоевградчани можеха да се запознаят с дейността на Консултантския център и да получат съдействие по конкретни запитвания за трудовите и осигурителните им права в Австрия и Германия от адвокат Марина Ставрева,..

публикувано на 14.10.24 в 12:48

Ограбиха шофьорка на такси в Перник

Клиент ограбил шофьорка на такси в Перник. Извършителят е рецидивист,  известен на полицията и осъждан за подобни престъпления. Случаят е от вечерта на 12 октомври. Шофьорка на такси подала сигнал в полицията, че е била ограбена от клиент, който превозила на адрес. Преди да слезе от автомобила той ѝ взел ключовете и чрез заплахи ѝ отнел..

публикувано на 14.10.24 в 12:38

Нараства социалното напрежение сред служителите на АЯР

Нараства социалното напрежение сред служителите на Агенцията за ядрено регулиране, алармираха от Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ. Служителите на АЯР са лишени от безплатната храна, която се полага на работещите, съгласно специална наредба за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, от правото на..

публикувано на 14.10.24 в 11:13

Ограничение в тунел "Кочериново" на АМ "Струма"

Движението в тунел "Кочериново" на АМ "Струма" в двете посоки се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради профилактика на осветлението. Трафикът се регулира с пътни знаци.

публикувано на 14.10.24 в 11:13

Първи тест по природни науки на електронни устройства

За първи път цял випуск от 61 000 деветокласници ще се яви на теста по природни науки на електронни устройства. Изпитът ще се проведе днес и утре от 08.00 часа, като училищата имат възможност да изберат да го проведат в единия или в двата дни. От Министерството на образованието и науката уверяват, че вече е създадена цялата необходима организация, а на..

публикувано на 14.10.24 в 09:35

Честваме Петковден

Днес е Петковден - празникът в чест на Света Петка, наречена още Българска. Преподобна Петка е родена в град Епиват на Мраморно море през 11 век. Води благочестив живот, а след смъртта й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура. Празникът се смята за завършек на лятото и..

публикувано на 14.10.24 в 07:02