Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събота идва със застудяване

На светло
Снимка: Мария Василева, @magnamimity

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в югоизточните райони, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. 

Облачността ще е променлива, често значителна и на места от запад на изток ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. 

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 16° - 18° в Северозападна България до 25° - 27° на изток, в София - около 17°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. 

На много места ще има валежи от дъжд, по най-високите върхове - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. 

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Събират в специални пунктове лекарства с изтекъл срок на годност

Лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на специални пунктове в рамките на кампанията "Земята не пие лекарства". Кампанията започва от днес и се организира от представители на бизнеса в партньорство със здравното министерство.  Повече подробности ще бъдат представени следобед, на събитие в столичните Хали. Там ще има разяснения защо..

публикувано на 16.10.24 в 09:56

"Информационно обслужване" показва софтуера за обработка на данните от вота

Държавната фирма "Информационно обслужване" ще демонстрира днес софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 27 октомври. На публичното събитие могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие партии, коалиции и инициативни комитети, и представители на медиите. По..

публикувано на 16.10.24 в 09:19

Специализирана полицейска операция в Благоевград

В Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Резултатите от акцията ще бъдат обявени в 10 часа .

публикувано на 16.10.24 в 08:34

Слънце и по-ниски температури в сряда

Днес времето ще бъде слънчево. Сутринта минималните температури са от 5 до 10 градуса.  По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух...

публикувано на 16.10.24 в 07:08

313 жители на община Дупница ще гласуват за депутати на 27 октомври по настоящ адрес

313 жители на община Дупница ще упражнят правото си на глас на 27 октомври по настоящ адрес. Срокът за подаване на заявления изтече на 12 октомври. Най-много – 65, са избирателите по настоящ адрес в село Джерман. В Дупница те са 45, в село Тополница – 30, в Палатово – 29, в Дяково – 21, Бистрица – 17, Делян – 14, Крайници – 13, Самораново – 13,..

публикувано на 15.10.24 в 15:30

Богата програма за празника на град Дупница

Тридневна програма за празника на Дупница – 19 октомври, подготвя общината.  Събитията започват с изложба на икони "Светлина в духа", посветена на закрилника на Дупница Свети Йоан Рилски. Тя ще бъде представена в изложбена зала "Околийска къща" на 18 октомври (петък) от 17.30ч. Час по-късно в Общинската художествена галерия е представянето на книгата..

публикувано на 15.10.24 в 15:24

Бъдещето на българските читалища обсъждаха в Благоевград

Основните приоритети на всеки един редовен политически кабинет би трябвало да бъдат културата и образованието. Те са основата за цялостното развитие на обществото, във всеки един аспект. Това заяви в Благоевград заместник – министърът на културата, Калин Вельов. Той се включи в дискусионна среща, организирана от Съюза на народните читалища в..

публикувано на 15.10.24 в 14:58