Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Благоевград се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Жители на Благоевград и служители на общинска администрация се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“.

Десетки доброволци се събраха в районите около кортовете и бейзболното игрище, терените около чешмата до въжения мост, сервитута на коритото на река Бистрица в Централна градска част - между моста на покрития пазар и моста срещу Регионалния исторически музей.

Каузата подкрепи и кметът на Благоевград Методи Байкушев, който подчерта и значимостта на общите усилия за поддържане на чиста околна среда.Събраните отпадъци бяха своевременно извозени към депото от служители на Общинското предприяти „Чистота“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Петима с номинации за почетни граждани на Дупница

Пет са номинациите за почетни отличия по повод празника на Дупница 19 октомври.  За почетен гражданин е номинирана посмъртно родената в Дупница легендарна джаз певица Леа Иванова. Номинация за почетен знак е получил собственикът на IT компания и основен доброволец при гасенето на пожара в Рила Димитър Димитров. Вносители на двете предложения са..

публикувано на 16.10.24 в 13:53

Откраднаха голяма сума пари от фирмен офис в Перник

Крадци са разбили фирмен офис в Перник и са откраднали голяма сума пари от метална каса.  Сигналът е подаден вчера на тел. 112.  Оперативно-следствена група извършила оглед на местопроизшествието. Установено е, че в помещенията на фирмата е проникнато чрез изкривяване на дограма, съобщиха от полицията.  По данни на материално отговорното лице от..

публикувано на 16.10.24 в 11:24

Цените на жилищата в Европа растат

България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата в ЕС, сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината. Най-голям спад в цените е регистриран в Люксембург, Финландия и Франция, а най-сериозен ръст: в Полша, България, Литва и Хърватия. В сравнение с предходното тримесечие цените остават стабилни в Унгария, повишават се обаче в 23..

публикувано на 16.10.24 в 11:16

Спешният център в Кюстендил отваря врати до две седмици, търси спонсори

Новият Спешен център в Кюстендил, който трябваше да бъде готов до 31 декември 2021 год., ще заработи най-късно след две седмици.  Администрацията вече се е нанесла в новия комплекс, предстои да бъде преместена и координационната централа, която обслужва системата 112 и екипите за спешна помощ.  Изграждането на Спешния център в Кюстендил се финансира..

публикувано на 16.10.24 в 10:56

Над 20 задържани при мащабна полицейска операция в Благоевградска област

Над 20 са задържаните при мащабна полицейска операция на територията на Благоевградска област. Изградени са 35 КПП-та, на които спират автомобилите. "Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите"..

публикувано на 16.10.24 в 10:51

Събират в специални пунктове лекарства с изтекъл срок на годност

Лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на специални пунктове в рамките на кампанията "Земята не пие лекарства". Кампанията започва от днес и се организира от представители на бизнеса в партньорство със здравното министерство.  Повече подробности ще бъдат представени следобед, на събитие в столичните Хали. Там ще има разяснения защо..

публикувано на 16.10.24 в 09:56

"Информационно обслужване" показва софтуера за обработка на данните от вота

Държавната фирма "Информационно обслужване" ще демонстрира днес софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 27 октомври. На публичното събитие могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие партии, коалиции и инициативни комитети, и представители на медиите. По..

публикувано на 16.10.24 в 09:19