Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 партии и коалиции са регистрирали листите си в РИК - Благоевград

Снимка: БТА

Делян Пеевски води кандидат-депутатската листа на коалиция "ДПС - Ново начало"  в Благоевград. Общо 10 партии и коалиции са регистрирали листи до този момент в Районната избирателна комисия. 
Документите с  кандидатската листа на "ДПС - Ново начало" бяха внесени от областния председател на партията  в Благоевград Ведат Хюсеин, придружаван от част от  кандидат-депутатите, както и от кметовете на Белица и Якоруда. 
След водача Делян Пеевски, който и този път имаше най-много номинации от структурите на  ДПС в района, е досегашната депутатка Фатима Йълдъс.
Листата на коалицията е  пълна - с 22 кандидати, като в нея има и много нови имена. 
Другата коалиция "Алианс за права и свободи", вярна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, все още не е коментирала кои ще бъдат кандидатите от Благоевградския избирателен район.
"Възраждане" беше една от първите  партии, които регистрираха листата си в РИК още на 20 септември, като в нея няма нови имена. Водач отново е адв. Цвета Рангелова.
Макар че още не са внесли документите и листите си, другите парламентарно представени партии вече обявиха своите водачи. Начело на ГЕРБ-СДС е Росен Желязков, а на втора позиция е бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който беше с Републиканците на Цветан Цветанов, но се върна в ГЕРБ .
Андрей Цеков ще бъде начело на листата на ПП-ДБ, като коалиционните партньори от "Демократична България" засега се въздържат от свои номинации.
Новата лява коалиция около БСП тръгва към  51-то НС с основния опонент на Корнелия Нинова Кирил Добрев, който е родом от Гоце Делчев.
От "Има такъв народ" още не са обявили официално листата си, която ще регистрират днес.

По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

По-малко кандидат-депутати в Кюстендилско

125 души са кандидат-депутатите от област Кюстендил за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. В сравнение с предходните избори за парламент те са по-малко. Кандидатите през месец юни са били 157. За предстоящият парламентарен вот в Кюстендилска област са регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са..

публикувано на 25.09.24 в 15:07

221 от Благоевградско се борят за 11 места в 51-вия парламент

221 са кандидатите за народни представители от Благоевградски многомандатен избирателен район, който изпраща 11 депутати в Народното събрание. До крайния срок вчера Районната избирателна комисия регистрира общо 17 партии и 9 коалиции.  Най-много кандидати за 51-вото НС - девет, има от малката община Якоруда.  Четири партии са регистрирали само по един..

публикувано на 25.09.24 в 14:05

ЦИК определя номерата на политическите формации в бюлетината за гласуване

Номерата - от 1до 31 - в бюлетината за гласуване на вота на 27 и октомври ще се разпределят днес от Централната избирателна комисия между регистрираните за участие в предсрочните парламентарни избори партии и коалиции. По закон номерата се определят чрез публичен жребий. 6 640 000 потенциални избирателите в предварителните списъци имат право на глас..

публикувано на 25.09.24 в 09:22

БСП регистрира листата си за изборите в РИК Благоевград

Коалиция „БСП – Обединена левица“ регистрира листата си за предстоящите парламентарни избори на 27 октомврив РИК Благоевград. "Да водя листата за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори за мен е най-отговорната задача, която съм имал", каза пред журналисти водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ в Благоевград, Кирил Добрев...

публикувано на 24.09.24 в 15:30

ГЕРБ-СДС регистрира пълна листа в РИК-Благоевград

И коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК Благоевград своята листа за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Водач отново е Росен Желязков. На последното място е Стефан Апостолов, който печели няколко вота с преференции. На второ място е бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов.  Листата представи Андрей Новаков, който е областен лидер и..

публикувано на 24.09.24 в 14:11

ДПС–Доган регистрира листата си в РИК–Благоевград

ДПС на Ахмед Доган регистрираха листата си в РИК Благоевград. Т я се състои от 14 кандидати за народни представители.  Водач е Ахмед Вранчев. Представители на партията заявиха, че ще водят позитивна кампания

публикувано на 24.09.24 в 14:06

Изтича срокът за регистрация на депутатските листи за изборите в РИК

До 17.00 часа днес районните избирателни комисии приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за  депутати.  Право да регистрират листи за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври имат получилите регистрация от ЦИК формации. Това са 25 партии и 9 коалиции. До края на днешния ден всички 31 районни избирателни комисии ще вземат решения..

публикувано на 24.09.24 в 09:10