Булевард Демокрация

Ефирната разходка по „Булевард Демокрация“ започва всеки делник от 15 до 18 ч. Това е адресът на свободното слово. Всеки ден - пулсът на българския югоизток – коментарът след информацията; анализи от събеседниците в студиото; репортерските проверки и отзвукът от тях и най-важното – мнението на хората чрез отворена телефонна линия и страницата ни във Фейсбук. И още за Бургас, но и за Вашия град и община; за малките неща в живота и големите очаквания за промяна към по-добро; за героите от ежедневието и проблемите на делника ни.
Всичко това – в предаването „Булевард Демокрация“ – територията на свободното слово!Публикации

"Булевард Демокрация" - на 9 ноември

Може ли един танзаниец да е повече българин и от някои родени в България. Едно любопитно видео, на сайта megdani.com, ни среща с Кили Малиса от Танзания. Всъщност, той се казва Кетубо, но му викат „Кили“ от Килиманджаро. Кили живеел във Велики..

публикувано на 08.11.19 в 14:55

Булевард Демокрация на 7 ноември

Темите в четвъртък, 7 ноември: Ограниченията в броя на отглежданите животни в   малките селски дворове и повишените  изисквания тревожат стопаните от село Съдиево, община Айтос след предложените промени в наредба № 44 за животновъдните обекти...

обновено на 07.11.19 в 15:02

"Булевард Демокрация" - на 6 ноември

Някъде към 11 000 учени излязоха със становище, че климатът се изменя. И то – не към добро. И, докато от години учени спорят с други учени, едните твърдят това, другите, че става въпрос за цикличност, този доклад дава и по-категорични становища:..

публикувано на 06.11.19 в 14:56

"Булевард Демокрация" - на 1 ноември

Всяка година, по същото време, ама не като в песента, започва онзи втръснал вече спор „Празникът ни е по-добър от празника ти“. За и против Хелоуин и съпоставките с Деня на народните будители. А никой не се замисля, че едното няма нищо общо с..

публикувано на 01.11.19 в 14:54

"Булевард Демокрация" - на 25 октомври

Още три дни остават. Три дни остават до деня за размисъл, който, по традиция, у нас се пада в понеделник, след деня на изборите. Тогава българинът започва да мисли. Започва да мисли дали бюлетината е била правилната, „защо ги избрахме тия“, „кой..

публикувано на 25.10.19 в 14:32
Жан-Клод Юнкер

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Да живее Юнкер! Да живее съдебната система! Да живее съдебната реформа! Само 12 години сме член на ЕС и днес решиха да бъде отменен мониторинга върху нея. „Решението да се продължи оценяването на България и Румъния след присъединяването им към..

публикувано на 22.10.19 в 14:59

"Булевард Демокрация" - на 18 октомври

Винаги съм си мислил, че у нас нищо не може вече да ме изненада и винаги някой ме опровергава. „70-годишната Асенка Христова е била забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени, съобщи Нова тв. Жената постъпила за изследване в..

публикувано на 18.10.19 в 15:06

"Булевард Демокрация" - на 16 октомври

Добре, че са англичаните да ни кажат, че сме расисти, че да се обидим. И скочиха стотици защитници на толерантния български народ, припомняйки на островитяните, че са били робовладелци и търговци. Че у тях също е имало расизъм. Че у тях също има..

публикувано на 16.10.19 в 15:01

"Булевард Демокрация" - на 14 октомври

„Еееей, Европооо! Слушай какво ти говори Бойко Борисов“. Така може да се перифразират думите на турския президент Ердоган. Два дни по-рано Борисов каза, че ще настоява в Брюксел да спрат нападките срещу Турция. Не заради друго, а защото до Турция..

публикувано на 14.10.19 в 15:07
Няма такъв Слави Трифонов

"Булевард Демокрация" - на 11 октомври

Попитали колегите от Радио Ереван: -   Възможно ли е Слави Трифонов да е премиер на някоя държава? -   Няма такава държава – отговорили от радиото. И са прави да ви кажа. Има такава държава. И тя ще е вечна. Държава, в която..

публикувано на 11.10.19 в 14:52