Гларуси и шамандури

„Гларуси и шамандури“ е забавно неделно предаване на БНР Бургас, в което водещият Жоро Янакиев, кани интересни гости свързани с културата, историята, развитието на Бургас и окръга! 
Предаването е диалогично и всеки слушател може да защити своя теза, или да постави въпроси пред водещия и пред гостите му! 

„Гларуси и шамандури“ – още едно предаване на БНР Бургас, което заслужавате да слушате всяка неделя от 9 до 12 часа!

Водещ : Жоро Янакиев

Публикации

Любов и изкуство в "Гларуси и шамандури" тази неделя

Почитаеми, на 14 февруари в предаването „Гларуси и шамандури“ основната тема ще бъде любовта.  Любовта през погледа на четиримата ни госта  от Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, гр Бургас – г-жа Ганева , г-н Атанасов, деветдесет годишния..

публикувано на 12.02.16 в 11:03

Краси Гюлмезов - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, дни преди 55-си рожден ден най-мелодичният български хитмейкър Красимир Гюлмезов  гостува на предаването „Гларуси и шамандури“ . Красимир Гюлмезов е композитор, певец, аранжор и прекрасен инструменталист, роден на 10 февруари 1961 г. в..

публикувано на 05.02.16 в 17:40

Художникът Красимир Зинин - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми,на 13.12 един от гостите на предаването „Гларуси и шамандури“ще бъде  художникът Красимир Зинин , който от миналата неделя е почетен гражданин на Бургас. Красимир Зинин е роден в Бургас на 7 септември 1951 г. През 1977 завършва ВТУ..

публикувано на 11.12.15 в 11:43

Ансамбъл "Странджа" отбелязва юбилей в аванс в "Гларуси и шамандури" по Радио Бургас

Почитаеми, професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" тази година отбелязва половин вековен юбилей.Той е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна..

публикувано на 03.12.15 в 09:36

Фронтменът на "Хоризонт" и гайдарят Динко Палазов на гости в "Гларуси и шамандури" в неделя

Почитаеми, в последната неделя на ноември специален гост на предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъде Валери Славчев – фронтмен на група Хоризонт Роден е в София на 19 май 1970 г. Завършва техникум по дървообработване и вътрешна архитектура и..

публикувано на 27.11.15 в 10:44

За "НОФОФ" и Ваньо Вълчев в "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, специален гост на предаването „Гларуси и шамандури“ на 22 ноември ще бъде Ваньо Вълчев – сатирик, поет и писател . Само преди дни излезе новата му книга със заглавие “НОФОФ”. Ето какво пише Христо Блажев за новата книга на Ваньо..

публикувано на 21.11.15 в 09:59

Как хор "Прима" очарова Малта, а Созопол оживя в сърцето на Париж - в"Гларуси и шамандури" в неделя

Почитаеми, на 15.11 специални гости на предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъдат част от Хор “Прима“ от Поморие  с диригент  Анета Драгнева - Данаилова. Съвсем наскоро хорът  взе участие в 22-то издание на Международния хоров фестивал в столицата на..

публикувано на 12.11.15 в 17:24

Очаквайте в неделя невeроятната история на Коджакафалията за първи път пред слушателите на радио Бургас

Уважаеми приятели,  В денят на Българските будители - 1 ноември, художникът  и писател - Митко Иванов ще гостува в  предаването „Гларуси и шамандури“ за да представи новата си книга „Мълчанието на Александър“.  За първи път в книгата „Мълчанието на..

публикувано на 29.10.15 в 09:41

Писател и историк ще бъдат специалните гости в "Гларуси и шамандури" в неделя

На 25.10. - неделя гласувайте, а след това слушайте неделното предаване на радио Бургас - „ Гларуси и шамандури“! Може и обратно. Първо слушайте предаването и след това гласувайте. Ваша воля! Специални гости  ще бъдат: -  Професор Иван..

публикувано на 22.10.15 в 15:41

Бургаският кмет Димитър Николов поздравява имениците

Бургаският кмет Димитър Николов поздравява всички именици, сред които е и той, с днешния празник  Димитровден /чуйте звуковия файл/ В деня след празника, бургаският кмет ще бъде специален гост в предаването на Радио Бургас „Гларуси и шамандури“ с..

публикувано на 25.10.13 в 14:47