Гларуси и шамандури

„Гларуси и шамандури“ е забавно неделно предаване на БНР Бургас, в което водещият Жоро Янакиев, кани интересни гости свързани с културата, историята, развитието на Бургас и окръга! 
Предаването е диалогично и всеки слушател може да защити своя теза, или да постави въпроси пред водещия и пред гостите му! 

„Гларуси и шамандури“ – още едно предаване на БНР Бургас, което заслужавате да слушате всяка неделя от 9 до 12 часа!

Водещ : Жоро Янакиев

Публикации

"Гларуси и шамандури" тази неделя на живо от Созопол

На 25 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от Созопол. Гост на водещия Георги Янакиев ще бъде  Димитър Недев - директор на археологическия музей. Той ще разкаже всичко около музея и културния живот на града. В..

обновено на 25.08.19 в 08:08
Това не е Жоро Янакиев, а Zandra Michael Vox

"Гларуси и шамандури" на живо от Крайморие

На 18 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от бургаския квартал "Крайморие". Повече за историята на квартала ще научим от специалния ни гост Георги Райков, който е изследовател на бургаската литературна история. В..

публикувано на 16.08.19 в 17:00

Оперната прима Веселина Кацарова с ексклузивно интерво за БНР Бургас

В ефира на БНР Бургас очаквайте интервю със световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова. Тя пристига от Швейцария, за да открие с концерт тазгодишното издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ на 5 юли.  Концертът „Веселина..

публикувано на 27.06.19 в 13:53

"Гларуси и шамандури" на 10 февруари

На 10 февруари от 9 ч, в предаването „Гларуси и шамандури" очаквайте:  - След десет ще Ви представим проф. Диана Радойнова, която ще говори за третото поредно издание на конкурса "Млад  разказвач" и творческа стипендия на името на бургаския..

публикувано на 09.02.19 в 17:30

"Гларуси и шамандури" на 3 февруари

На трети февруари от 9 ч, в предаването „Гларуси и шамандури" очаквайте:  - След десет ще Ви представим Радостина Ценова, която ще говори за опазване на бургаските влажни зони и превръща ли се Бургас в „зелен град“.  - В третата част на предаването, от..

публикувано на 03.02.19 в 08:33

"Гларуси и шамандури" на 07 октомври

И тази неделя от 9 часа водещият Жоро Янакиев ще поеме руля на най-морското предаване в радио ефира "Гларуси и шамандури". На деня за достоен труд, негов гост ще бъде  Константин Янков , председател на Съюза на българските учители в Бургас. Във втората..

обновено на 06.10.18 в 17:24

В навечерието на новата учебна година - инж. Виолета Илиева пред "Гларуси и шамандури

Дами и господа, учебната 2016-2017 година ще стартира с нови наредби, нов учебен план и нови програми за учениците в I и V клас, промени в оценяването на учениците, които сега ще са в I и в V клас, и в графика на учебното време. Новите документи са..

публикувано на 09.09.16 в 10:00

„Корабен дневник на книжната лодка“ и нейният капитан в "Гларуси и шамандури" в неделя

Почитаеми, на трети април – неделя, гост  на предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъде младия поет Георги Гаврилов. Георги е носител на една специална награда за млад автор, която тази година бе дадена за първи път на Националният конкурс за поезия на..

публикувано на 01.04.16 в 11:47

Разказвачи на приказки и франкофони очаквайте в неделя

Разказвачи на приказки и франкофони ще бъдат гостите на предаването „Гларуси и шамандури“ в неделя, 20-ти март. Радостина Георгиева , директор на Гимназия за романски езици "Георги Стойков Раковски" и нейни възпитаници ще гостуват от десет..

публикувано на 18.03.16 в 09:28

Квартет "Китен" ще гостува на "Гларуси и шамандури

Почитаеми, в неделното предаване „ Гларуси и шамандури“на 21.02 от десет часа, гост ще бъде биологът Марко Иванов от Тракийско Херпетологично дружество с когото ще говорим  за най-опасните змии в света. В Християнските вярвания змията е натоварена с..

публикувано на 18.02.16 в 12:30