Гларуси и шамандури

„Гларуси и шамандури“ е забавно неделно предаване на БНР Бургас, в което водещият Жоро Янакиев, кани интересни гости свързани с културата, историята, развитието на Бургас и окръга! 
Предаването е диалогично и всеки слушател може да защити своя теза, или да постави въпроси пред водещия и пред гостите му! 

„Гларуси и шамандури“ – още едно предаване на БНР Бургас, което заслужавате да слушате всяка неделя от 9 до 12 часа!

Водещ : Жоро Янакиев

Публикации

В навечерието на новата учебна година - инж. Виолета Илиева пред "Гларуси и шамандури

Дами и господа, учебната 2016-2017 година ще стартира с нови наредби, нов учебен план и нови програми за учениците в I и V клас, промени в оценяването на учениците, които сега ще са в I и в V клас, и в графика на учебното време. Новите документи са..

публикувано на 09.09.16 в 10:00

„Корабен дневник на книжната лодка“ и нейният капитан в "Гларуси и шамандури" в неделя

Почитаеми, на трети април – неделя, гост  на предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъде младия поет Георги Гаврилов. Георги е носител на една специална награда за млад автор, която тази година бе дадена за първи път на Националният конкурс за поезия на..

публикувано на 01.04.16 в 11:47

Разказвачи на приказки и франкофони очаквайте в неделя

Разказвачи на приказки и франкофони ще бъдат гостите на предаването „Гларуси и шамандури“ в неделя, 20-ти март. Радостина Георгиева , директор на Гимназия за романски езици "Георги Стойков Раковски" и нейни възпитаници ще гостуват от десет..

публикувано на 18.03.16 в 09:28

Квартет "Китен" ще гостува на "Гларуси и шамандури

Почитаеми, в неделното предаване „ Гларуси и шамандури“на 21.02 от десет часа, гост ще бъде биологът Марко Иванов от Тракийско Херпетологично дружество с когото ще говорим  за най-опасните змии в света. В Християнските вярвания змията е натоварена с..

публикувано на 18.02.16 в 12:30

Любов и изкуство в "Гларуси и шамандури" тази неделя

Почитаеми, на 14 февруари в предаването „Гларуси и шамандури“ основната тема ще бъде любовта.  Любовта през погледа на четиримата ни госта  от Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, гр Бургас – г-жа Ганева , г-н Атанасов, деветдесет годишния..

публикувано на 12.02.16 в 11:03

Краси Гюлмезов - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, дни преди 55-си рожден ден най-мелодичният български хитмейкър Красимир Гюлмезов  гостува на предаването „Гларуси и шамандури“ . Красимир Гюлмезов е композитор, певец, аранжор и прекрасен инструменталист, роден на 10 февруари 1961 г. в..

публикувано на 05.02.16 в 17:40

Художникът Красимир Зинин - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми,на 13.12 един от гостите на предаването „Гларуси и шамандури“ще бъде  художникът Красимир Зинин , който от миналата неделя е почетен гражданин на Бургас. Красимир Зинин е роден в Бургас на 7 септември 1951 г. През 1977 завършва ВТУ..

публикувано на 11.12.15 в 11:43

Ансамбъл "Странджа" отбелязва юбилей в аванс в "Гларуси и шамандури" по Радио Бургас

Почитаеми, професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" тази година отбелязва половин вековен юбилей.Той е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна..

публикувано на 03.12.15 в 09:36

Фронтменът на "Хоризонт" и гайдарят Динко Палазов на гости в "Гларуси и шамандури" в неделя

Почитаеми, в последната неделя на ноември специален гост на предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъде Валери Славчев – фронтмен на група Хоризонт Роден е в София на 19 май 1970 г. Завършва техникум по дървообработване и вътрешна архитектура и..

публикувано на 27.11.15 в 10:44

За "НОФОФ" и Ваньо Вълчев в "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, специален гост на предаването „Гларуси и шамандури“ на 22 ноември ще бъде Ваньо Вълчев – сатирик, поет и писател . Само преди дни излезе новата му книга със заглавие “НОФОФ”. Ето какво пише Христо Блажев за новата книга на Ваньо..

публикувано на 21.11.15 в 09:59